Atelje 212 se oprostio od Madžgalja: Otišao je Gaga, a sada i naš dragulj - Marinko! (FOTO)

POZDRAV od kolega!

Atelje 212 se oprostio od Madžgalja: Otišao je Gaga, a sada i naš dragulj - Marinko! (FOTO)

- Pre dve nedelje napustio nas je Dragan Nikolić, sad je otišao voljeni ujak, brat, otac, sin i kolega koji je ostavio neizbrisiv trag u našim srcima - rekao Branimir Brstina.
Objavljeno: 12:27h

Glumci i zaposleni u Ateljeu 212 su sinoć, pred početak predstave „Kafa i cigarete - pozdrav iz Beograda“, odali minutom ćutanja posebnu počast dragom kolegi Marinku Madžgalju. Pretužno! Prerano si nas napustio! Ovako su se srpski glumci i pevači oprostli od Madžgalja! (FOTO) Pognutih glava i u suzama, izašli su pred punu salu, a prisutnima se obratio upravnik Branimir Brstina.

- Poštovani prijatelji, ovo za naše pozorište postaje nepodnošljivo! Pre dve nedelje napustio nas je Dragan Nikolić, a danas naš dragi Marinko. Otišao je voljeni ujak, brat, otac, sin i kolega koji je ostavio neizbrisiv trag u našim srcima, u svakom osmehu i ulozi. Predstava će početi kad Dragan i Marinko se neba daju znak za početak - rekao je Brstina. Glumica Dara Džokić rekla je da je Atelje 212 ponovo zavijen u crno. - Pre pet minuta sam videla na društvenim mrežama. Nisam ni znala. Potpuno sam u šoku. Naša kuća je ponovo zavijena u crno. Atelje je sada izgubio Marinka u 37. godini - rekla je Džokić.
Navodeći da je Madžgalj bio veliki glumac, u uzletu, ona je istakla da se takav talenat retko pojavljuje. - Osim toga takav drug, takav prijatelj. Mi smo ga svi prihvatili i zavoleli kao da je sa nama 20, 30 godina, a relativno je skoro došao u Atelje pre pet-šest godina. Tako smo ga čuvali, kao dragulj. Ta bolest je toliko strašna - dodala je Džokićeve. Glumac Nebojša Ilić rekao je da oseća veliku tugu i da nista drugo ne moze da kaze.
Glumci su se povukli sa scene, a deo njih je otišao u pozorišni bife, gde su evocirali uspomene na druženje s Madžgaljem. Milica Mihailović neutešno je plakala i pripremala se da zaigra u predstavi.- Ne znam kako ću večeras igrati komediju. Srce mi se cepa. Slomljeni smo - požalila se okupljenima supruga Voje Brajovića.
Nakon što se malo smirila, izgovorila je jedva nekoliko reči. - Dijamant. On je stvarno bio dijamant ljudski. To je strašno velika nepravda. Nisam u stanju ništa više da kažem - rekla je uz jecaj Milica za Kurir, dok njene kolege Nenad Jezdić i Katarina Žutić od suza nisu mogli da smognu snage da izađu pred novinare.
Tihomir Stanić igrao je s Marinkom u njegovoj poslednjoj premijeri, komadu s pevanjem „Male tajne“, u Madlenijanumu i matičnoj kući.
- On je bio divan čovek. Šarmantan, duhovit, plemenit i beskrajno talentovan. Imao je sve što je posedovao i Dragan Nikolić, samo što je njegov put iznenada prekinut. Baš mi je teško i ne pronalazim više pravih reči - kazao je Stanić. Komemoracija povodom smrti Marinka Madžgalja održaće se u utorak u 11 časova na Velikoj sceni „Mira Trailović“ Ateljea 212. Popularni glumac biće sahranjen istog dana na Novom bežanijskom groblju u Beogradu. Opelo počinje u 14.30 sati. (Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.