DEVOJKA KOJU ZNAJU SVE BEBE U SRBIJI EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Einat Ganc o umetnosti, igri, deci...
Foto: Niva Ben-ami, from a performance of La Shevet La Kum Improvisation Ensemble

Intervju

DEVOJKA KOJU ZNAJU SVE BEBE U SRBIJI EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Einat Ganc o umetnosti, igri, deci...

- Odrasli ponekad imaju predrasude koje ih sprečavaju da igru posmatraju "čistim očima" - kaže Einat za Espreso
Objavljeno:

Einat Ganc je umetnica koju znaju sve bebe u Srbiji. Dobro, ona većina koja gleda Baby TV i čuvenu emisiju Tipa Tupa, u kojoj naša sagovornica i igrač i koreograf Josi Jungman igraju uloge dva neobična stvorenja i uče našu decu lepim i korisnim stvarima.

Zamolili smo ovu izraelsku igračicu i koreografa da, prvi put za medije u Srbiji, otkrije izvor svoje inspiracije, podeli s nama razmišljanja o igri, deci, umetnosti...

U Srbiji ste poznati kao Tipa, lik iz emisije za decu "Tipa Tupa". Ima li razlike između igranja za decu, u odnosu na igranje za odrasle?

Deca vam odmah daju reakciju, i veoma su iskrena. Tako da, rekla bih da je jednostavnije da se komunicira s njima, mada to ponekad ume biti teško. Igranje za odrasle je drugačije, može biti da je teže pronaći most do njihovih srca. Ponekad imaju predrasude koje im ne omogućuju da posmatraju igru sa "čistim očima". Ja volim da doživim i jedno i drugo, igranje i za decu i za odrasle.

(Tipa Tupa - Director: Zohar Offer, Dancers: Yossi Yungman, Einat Ganz, Choreography: Yossi Yungman, Animation: Yoni Nitzan, Photographer: Tomer Stinberg, Producer: Lizzy Bachar Gavish, Editor: Yaron Ruda, Head of Content, Creative and Programming: Ron Isaak, Produced by BabyTV)

Emisija "Tipa Tupa" je veliki hit u nekim zemljama. Da li vas deca i ljudi prepoznaju na ulici?

Nisam bila svesna uspeha emisije dok ljudi, sa raznih mesta na svetu, nisu počeli da mi se javljaju preko Fejsbuka, a neki su mi prilazili i na ulici, takođe. Već dugo nastupam na sceni u Izraelu, i pre Tipa Tupa nisam se pojavljivala na TV. A nećete postati poznati nastupajući u pozorištima... Tako da, ovo je potpuno nova stvar za mene.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.