Išli su utabanim putem, ali im je život postavio nepremostive prepreke: Detroit, drama o propasti američkog sna! (FOTO)
Foto: Atelje 212 / Igor Mandić

premijera

Išli su utabanim putem, ali im je život postavio nepremostive prepreke: Detroit, drama o propasti američkog sna! (FOTO)

Nova predstava Ateljea 212, u režiji Olega Novkovića biće premijerno izvedena 9. februara na sceni "Petar Kralj"
Objavljeno: 17:07h

Pozorišni komad "Detroit" američke autorke Lise D' Amur biće premijerno izveden 9. februara na sceni "Petar Kralj" pozorišta Atelje 212. Režiju četvrte premijera tog beogradskog teatra u ovoj sezoni potpisuje, jedan od najznačajnijih domaćih filmskih reditelja kome je ovo prva pozorišna režija, Oleg Novković.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"Detroit" je žanrovski drama sa elemntima komedije, kaže Novković, i dodaje da predstava veoma dostupna gledaocima. Osnovni motiv komada je savremeni kapitalizam, koji razara američko društvo, odnosno propast srednje klase i američkog sna. Reditelj je temu vešto artikulisao, pa je ona aktuelna i u (istočno)evropskom kontekstu.

foto: Espreso.co.rs

Novković kaže da je propadanje srdnje klase, koja je nepohodna za jedno stabilno društvo, odavno uzelo maha i da je to tema koja se tiče svih nas, pa se tako radnja predstave odvija od pojedinačnog, od samih likova, ka opšem.

foto: Atelje 212 / Igor Mandić

- Oni (likovi) su uradili sve što je trebalo, išli su utabanim putem, ali su im životne okolnosti postavile nepremostive prepreke - kaže Novoković, i dodaje da, u situaciji u kojoj postoji velika disproporcija u klasnim odnosima, srednja klasa, koja je inače konzervativna i reakcionarna, postaje zapaljiva.

foto: Atelje 212 / Igor Mandić
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.