PITANJE DANA: Ko je veći zločinac - SEKIRA ILI TELEVIZIJA?
Foto: Promo

Dostojevski 21. veka

PITANJE DANA: Ko je veći zločinac - SEKIRA ILI TELEVIZIJA?

"Razumihin šou" se ne bavi "običnim" zločinom (i kaznom), nego i pitanjem "ko je veći zločinac i ko je strašniji glavoseča: sekira ili televizija?"
Objavljeno: 13:31h

Na sceni "Raša Plaović" beogradskog Narodnog pozorišta večras se preemijerno izvodi predstave "Razumihin šou", komad inspirisan romanom "Zločin i kazna" F. M. Dostojevskog.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Autori drame Božidar Knežević i reditelj Ivan Cerović, koji u predstavi glumi Raskoljnikova, poznatu priču o studentu koji "zbog viših ciljeva" ubije dve babe, a onda prolazi složeni psihološki proces kajanja, smestili su u 21. vek, pred televizijske kamere.

foto: Promo

- "Razumihin šou" se ne bavi "običnim" zločinom (i kaznom), nego i pitanjem "ko je veći zločinac i ko je strašniji glavoseča: sekira ili televizija?" I kakva nam kazna sleduje. Koliko god pitanje "sekira ili televizija" delovalo ironično, baš u tom pitanju nalaze ključni etički problem današnjice - pokušaj da se sama etika relativizuje, odnosno da se etička pitanja uopšte i ne postavljaju - ističu autori komada.

U komadu igraju Aleksandar Lazić, Zoran Ćosić, Ivan Cerović, Aleksandra Pejić, Maja Ilić i Elusive band. Kostimi su delo Snežane Janjić Horvat, a scenografiju potpisuje Miloš Vujanović.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.