Najbolja predstava na Balkanu: Žaba u Mikser teatru! (VIDEO)
Foto: Promo

vanserijska gluma

Najbolja predstava na Balkanu: Žaba u Mikser teatru! (VIDEO)

Predstava je na repertoaru Mikser teatra 27. januara u 21h. Ulaznice su dostupne na prodajnim mestima Gigs Tix-a po ceni od 1.000 i 1.200 dinara.
Objavljeno: 10:48h

Mikser teatar nastavlja saradnju sa sarajevskim Kamernim teatrom 55, ponovnim gostovanjem, po mnogima najbolje predstave na Balkanu, u Mikser House-u.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Beogradska publika će 27. januara imati priliku da u Mikser House-u odgleda predstavu "Žaba", višestruko nagrađivano ostvarenje Dubravka Mihanovića, u režiji Elmira Jukića, sa fenomenalnom glumačkom postavom: Aleksandar Seksan, Mirsad Tuka i Moamer Kasumović, koju predvodi dobitnik “Zlatnog lava” u Veneciji, fantastični Emir Hadžihafizbegović.

Sudar teatra i života, težina psihološkog realizma, neverovatna bliskost sa publikom i vanserijska gluma već sedam godina predstavu "Žaba" izdvajaju kao najbolju u regionu, što potvrđuju ne samo pozitivne kritike publike i stručne javnosti, već i legendi regionalnog glumišta.

Radnja ove nadasve životne priče smeštena je u Sarajevo, a specifična je po tome što je protagonisti prenose na izrazito sugestivan način, pa nije neobično da se često opisuje kao vrhunski pozorišni čin i najbolja predstava na Balkanu. "Žaba" je priča o svima nama, ljudima današnjeg vremena, dobu nerazumevanja i usamljenosti i potrage za ljubavlju i smislom.

foto: Promo

Predstava na gotovo hirurški način dijagnostikuje vreme u kome živimo. Ona donosi likove koji se ne snalaze u tranzicionom vremenu i dobu promenjenih vrednosti. Tekst se bavi problemima današnjeg vremena koji su isti ili slični u BiH, Hrvatskoj ili Srbiji, a to je prvenstveno problem nepostojanja komunikacije i nemogućnosti da čujemo tuđe mišljenje. Ovaj tekst ima jednu sjajnu tezu, a to je da uvek u svemu tražimo krivca, propuštajući da sami napravimo bitne promene u svojim životima.

Samo neke od priznanja kojima je nagrađena predstava "Žaba" su: Nagrada za najboljeg glumca na festivalu - Emir Hadzihafizbegović, za najbolji dramski tekst na Marulovim danima (Split), nagradu za najbolju predstavu u BiH na "Pozorišnim igrama" (Brčko), glavnu nagradu i "Zoranov brk" na zaječarskom festivalu "Zoran Radmilović" i specijalnu nagradu za Emira Hadžihafizbegovića na festivalu u Nikšiću.

Predstava je na repertoaru Mikser teatra 27. januara u 21h. Ulaznice su dostupne na prodajnim mestima Gigs Tix-a po ceni od 1.000 i 1.200 dinara.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.