Humor u tamnim tonovima: Objavljen program 46. Dana komedije u Jagodini
Foto: Facebook / Фестивал-Дани-комедијe

Tragikomedije našeg vremena

Humor u tamnim tonovima: Objavljen program 46. Dana komedije u Jagodini

Festival se, pod sloganom "Tragikomedije našeg vremena", održava od 20. do 27. marta
Objavljeno: 15:58h

Selektorka ovogodišnjih 46. "Dana komedije" u Jagodini, teatrološkinja Ana Tasić, izjavia je da je za festival odabrano sedam takmičarski predstava od 40 koje je gledala. Pod sloganom "Tragikomedije našeg vremena" od 20. do 27. marta na Danima komedije pubika će videti predstave šest domaćih autora i jednog britanskog - Reja Kunija.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Izabrane predstave su ogledalo nagomilanih tenzija u društvu, bave se pitanjem ostanka ili odlaska iz zemlje, životnih okolnosti emigranata, strahovima od terorizma, ksenofobijom, prekomernim uticajem politike na svakodnevni život, društvenom korupcijom i lažnim moralom. Humor u njima je gorak, obojen tamnim tonovima - rekla je Tasić novinarima.

Na repertoaru 46. Dana komedije su "Pasivno pušenje" Zvezdara teatra iz Beograda, po tekstu Nebojše Romčevića, u režiji Egona Savina, "Dok te ja hranim i oblačim" Pozorišta mladih iz Novog Sada. To je autorski projekat Olje Đorđević, a dramaturgiju je radila Danica Nikolić. Na programu je i predstava Šabačkog pozorišta "Revizor za jugoistok", po tekstu Svetislava Basare, a u režiji Marka Torlakovića.

Sledi "Hor bečkih dečaka" Teatara Carte Blanche iz Beograda, po tekst Miroljuba Nedovića, adaptaciji i režiji Irfana Mensura. Publika će imati prilike da pogleda i predstavu Narodnog pozorišta Subotica "2 u 1", po tekstu Rej Kunija i režiji Petra Jovanovića, kao i "Udaj se muški", po tekstu Dunje Petrović, režiji Marije Lipkovski, Centra za interaktivnu umetnost - Ispad, Beograd.

Poslednja predstava je "Hipnoza jedne ljubavi", po tekstu i režiji Dušana Kovačevića, Zvezdara teatar iz Beograda. Umetnički direktor festivala, "Dani komedije" Dobrica Milićević je podsetio da je ovogodišnji dobitnik Zlatnog ćurana i nagrade za životno delo glumac Vlasta Velisavljević.

Festival će otvoriti ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević. Pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture i Skupština grada Jagodine.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.