Opstajanje u začaranom krugu: Predstva Moje dete u DK Studentski grad (FOTO)
Foto: Promo

gostovanje bdp

Opstajanje u začaranom krugu: Predstva Moje dete u DK Studentski grad (FOTO)

U prvom planu je priča o Romima, ali komad nosi univerzalne premise o posledicama neobrazovanja i siromaštva na raspad porodice i moralnih vrednosti
Objavljeno: 14:37h

Predstava Beogradskog dramskog pozorišta "Moje dete", autora Stojana Srdića, u četvrtak 12. januara gostuje u Velikoj sali Doma kulture "Studentski grad".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Komad, nagrađen godišnjom nagradom Udruženja dramskih pisaca Srbije "Branislav Nušić" za 2014. godinu, uvodi u pozorišnu produkciju nekoliko ključnih, ali često prećutkivanih socijalno - angažovanih tema: položaj i uslove života Roma u urbanom okruženju, nasilje u porodici, seksualno zlostavljanje dece, pubertetsku trudnoću...

foto: Promo

Ova socijalna tragedija, u prvom planu je priča o Romima, ali nosi i univerzalne premise o posledicama neobrazovanja i siromaštva na raspad porodice, moralnih vrednosti, ljudskosti uopšte. Komad daje gotovo dokumentaristički brutalnu sliku opstajanja u začaranom krugu marginalizovane i izopštene grupe, koju je teško razbiti.

foto: Promo

Uloge tumače: Jovana Gavrilović, Ivana Nikolić, Andrej Šepetkovski, Vladan Milić, Jelisaveta Orašanin i Mladen Sovilj. Predstavu je režirala Ana Đorđević.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.