SLETEO JE U PROVALIJU DUBOKU 50 METARA: Na današnji dan je poginuo glumac kojeg je OBOŽAVALA JUGOSLAVIJA! (FOTO) (VIDEO)
Foto: yugopapir.com

imao je samo 32 godine

SLETEO JE U PROVALIJU DUBOKU 50 METARA: Na današnji dan je poginuo glumac kojeg je OBOŽAVALA JUGOSLAVIJA! (FOTO) (VIDEO)

- Dovoljna je mala nesmotrenost, pa da se u jednoj sekundi spoje život i smrt. Na taj način iz naše kulture nestao je glumac koga smo svi voleli. Vest o smrti Slobodana Đurića bila je toliko neverovatna i stravična u svojoj neumoljivosti da u nju u prvi mah nismo poverovali...
Objavljeno: 10:33h

Pre 40 godina, u automobilskoj nesreći, poginuo je omiljeni jugoslovenski glumac Slobodan Đurić. Tragično nastragalog velikana glumišta prisećamo se tekstom objavljenim nakon tragične nesreće te 1976. godine.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Slobodan Đurić ("Izvinjavamo se... "), tragična smrt omiljenog glumca: Na kraju ulice - ambis (1976)

Na velikom jarbolu ispred zgrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta vije se velika crna zastava. Nedavno je umro Milivoje Živanović, takođe eminentan član te kuće. Novi udarac je još teži jer je u pitanju čovek koji je tek navršio 32 godine

Automobilske nesreće postale su moderna mora. Dovoljna je mala nesmotrenost, pa da se u jednoj sekundi spoje život i smrt. Na taj način iz naše kulture nestao je glumac koga smo svi voleli. Vest o smrti Slobodana Đurića, člana Jugoslovenskog dramskog pozorišta bila je toliko neverovatna i stravična u svojoj neumoljivosti da u nju u prvi mah nismo poverovali.

Sad znamo: tog divnog glumca više nema. Svi smo osiromašeni. Televizijski gledaoci pamte njegov lik, tu svežu originalnu komiku.

Slobodan Đurić je bio najtipičniji moderni komičar. Do njegove pojave naše pozorište nije imalo tako autentičnog komičara sa svim darovima prirode: pojavom, snagom i lepotom. Niko sa toliko dara i rafinovanosti nije umeo da udahne pravi život u likove svojih junaka, bilo da je u pitanju urbani ili folklorni humor. Niko od njega nije lakše umeo da postigne ono čemu teže svi glumci: da im se veruje.

Posle završene Pozorišne akademije Đurić je 1968. godine došao u Jugoslovensko dramsko pozorište. Pojavom, svežinom i muškom lepotom svoga lica bio je predodređen da igra romantnčne ljubavnike.

Rediteljski refleks Miroslava Belovića otkrio je u Đuriću pravog komičara, glumca koji se i u tragikomedijama snalazi na način koji uzbuđuje gledalište i tera na "smeh kroz suze".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.