Rajske fanfare ili pakleni oganj? Bend koji svira na kraju sveta večeras je u BG! (VIDEO)
Foto: prentscreen, facebook

provod zagarantovan

Rajske fanfare ili pakleni oganj? Bend koji svira na kraju sveta večeras je u BG! (VIDEO)

Slim Cessna’s Auto Club dolaze iz Denvera, grada čuvenog po njihovim saborcima 16 Horsepower, Wovenhand, DeVotchKa i Tarantella
Objavljeno: 16:41h

Petak, 30. septembar, 21h , Dom Omladine! Tamo bi trebalo da budete večeras!

Jer...

Bend koji svira u baru na kraju sveta. Tako je Jello Biafra opisao jedan od najvećih muzičkih i koncertnih kurioziteta severnoameričkog kontinenta, Slim Cessna’s Auto Club. Dolaze iz Denvera, grada u visinama granice zapada i juga, čuvenog po jedinstvenoj hibridnoj kantri sceni koja se izrodila devedestih godina prošlog veka.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Iz Denvera su i 16 Horsepower, Wovenhand, DeVotchKa i Tarantella, neka od najupečatljivijih imena savremene gotik amerikane. A među najviđenijim, najiskusnijim i najvoljenijim veteranima “Denverskog zvuka” svakako su Cesna i njegov “Auto klub”.

foto: prentscreen, Facebook

Istorija Slim Cessna’s Auto Club-a počinje 1992. godine, po raspuštanju proto-Denver sound super-grupe The Denver Gentlemen, koju su činili Cessna, David Eugene Edwards, Jeffrey-Paul Norlander i Jean-Yves Tola. Poslednja trojica će po raspuštanju benda oformiti 16 Horsepower, a Cessna počinje da realizuje sopstvenu viziju hiperaktivnog, melanholičnog, rastrzanog kantrija.

No, istinski mračna i apokalitpična nota stiže u bend dvanaest godina kasnije, dolaskom talentovanog solo muzičara i pisca Jaya Munlyja (Munly Munly). Manli postaje drugi stalni i ključni član benda i nosilac novih, apokaliptičnih vizija i kompleksne lirike. Oko tog stabilnog jezgra izvrtela se plejada sjajnih denverskih muzičara koji su zdušno pomogli dugogodišnji razvoj SCAC groteskne kantri tame.

Iako gotik amerikana ili southern gothic može okvirno da se definiše kao mračna senka kantrija sa neizostavnim uplivom starinskog gospela i svežeg alt-kantrija, pokušaj kategorizacije Auto Club-a u neki žanr vrlo je nezahvalan, a i nepotreban posao - njihova kantri-pank-gotik-gospel propoved živi za sebe, potpuno samouvereno i ostvareno.

A uživo...

Uživo su posebna priča. Proverite večeras u Domu omladine.

Ko ne dođe - kajaće se!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.