POZADINA ZABRANE BAJAGINOG KONCERTA U KARLOVCU: U Hrvatskoj je ovo redovna pojava, dok su u Srbiji svi DOBRODOŠLI!
Foto: Vladimir Šporčić

PRAVI RAZLOG

POZADINA ZABRANE BAJAGINOG KONCERTA U KARLOVCU: U Hrvatskoj je ovo redovna pojava, dok su u Srbiji svi DOBRODOŠLI!

U Hrvatskoj je najavljeno da će Bajagu koji je 3. septembra trebalo da nastupi na Danima piva Karlovac zameniti grupa Hladno Pivo

Objavljeno: 17:55h

U Hrvatskoj se digla velika buka oko nastupa Bajage na Danima piva u Karlovcu. Kako su preneli tamošnji mediji, braniteljima je zasmetalo da umetnik iz Srbije zasvira u tom gradu, pa je došlo do opšteg meteža.

Dovoljno je pogledati šta je zamenica gradonačelnika Karlovca Andreja Navijalić izjavila tim povodom. Ona je, naime, rekla da je taj grad od firme Fest d.o.o., koncesionara Dana piva Karlovac 2018, nije tražio da se otkaže nastup Bajage na toj manifestaciji, te dodala i da Karlovac kao organizator Dana piva nije dobio nikakav zahtev da se to učini, ni pisani zahtev braniteljskih udruženja, niti bilo kakav neformalni zahtev.

To je, javlja Jutarnji list, nastavak priče od petka pre podne, kada je KAportal javio da će Bajagu koji je 3. septembra trebalo da nastupi na Danima piva Karlovac zameniti grupa Hladno Pivo.

"S obzirom na informacije koje su se desile po gradu tražili smo da se vidi kakva je trenutna situacija, da se uvaži mišljenje, posebno hrvatskih branitelja i da se vidi šta se u tom konceptu može napraviti", rekla je Navijalić i potvrdila da se razgovaralo s Festom "kao što smo razgovarali i sa braniteljima" kako bi se "videla programska šema i zatvori koncept". Navijalić je inače članica povereništva za organizaciju ove manifestacije i kaže da nije ništa novo da se izvođači menjaju i pred same Dane piva.

"Ono što znamo je da je postojala inicijativa branitelja i na nama je da poslušamo ne samo branitelje nego i ostale građane Karlovca, a posebno branitelje koji su zaslužni i za odbranu Karlovca i naše države i važno nam je mišljenje šire javnosti i u tom konceptu su date smernice organizatoru da vidi ono što bi bilo najbolje i u kojem smeru je najbolje napraviti programski koncept Dana piva. O Danima piva se inače puno raspravlja pa mislim da je i ovo priča o kojoj valja raspravljati", izjavila je Navijalić i dodala da programski koncept nije prethodno osporavan jer se tada manja pažnja posvećivala izvođačima.

"Mislim da je to trebalo puno ranije i izvinjavam se svima što je do toga uopšte došlo. Kao članica Povereništva moram reći da smo se više usmerili na koncepcijski deo nego na same izvođače, kad se raspravlja, raspravlja se u širem konceptu Dana piva, često puta izvođače manje-više prepustimo finansijskim, tehničkim, slobodnim terminima, samom organizatoru da ih predloži, pa s te strane moje izvinjenje", rekla je Navijalić.

I dok tamošnjim braniteljima smeta nastup umetnika iz Srbije, ovde se još nije desilo da je neko digao toliku buku zbog koje bi morao da bude otkazan koncert nekog benda ili soliste iz Hrvatske.

A u Beogradu su svirali i "Prljavo kazalište", koje je u "Areni" izvelo i pesmu "Mojoj majci", poznatiju kao "Ruža hrvatska", pa Jura Stublić i "Film", koji su devedesetih pevali "E moj druže beogradski", kao i mnogi drugi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.