Svetska premijera u Beogradskoj filharmoniji
Beogradska filharmonija, Foto: Nebojša Mandić

Ne propustite

Svetska premijera u Beogradskoj filharmoniji

Skoro jedan vek od nastanka Satijevog „Sokrata“ na Platonove stihove, irski kompozitor Ijan Vilson je napravio novu verziju kompozicije ali za solo violinu, kamerni orkestar i naratore

Objavljeno:

Beogradska filharmonija predstavlja svetsku premijeru dela „Iskopani Sokrat“ Ijana Vilsona, u četvrtak 11. januara (Sala BGF, od 19 časova) u okviru ciklusa kamerne muzike – Pandemonijum. Violinistkinja iz Filharmonije Dušica Mladenović će uz svoje kolege gudače i glumce - Đorđa Živadinovića Grgura i Mihajla Jovanovića, izvesti ovo muzičko-scensko delo koje je rediteljski uobličio Vlatko Ilić.

Skoro jedan vek od nastanka Satijevog „Sokrata“ na Platonove stihove, irski kompozitor Ijan Vilson je napravio novu verziju kompozicije ali za solo violinu, kamerni orkestar i naratore:

Delo sam nazvao Iskopani Sokrat – što se odnosi na moj osećaj da ovo ostvarenje predstavlјa davanje novog života jednoj staroj kompoziciji. Veoma mi je drago što je moja dobra prijatelјica i dugogodišnji saradnik Dušica Mladenović pristala da radi sa mnom i da će upravo ona premijerno izvesti ovo delo“, rekao je Ijan Vilson, koji je za ovu priliku doputovao iz Irske, kako bi ispratio ceo proces rada i prisustvovao premijeri svog novog dela.

BONUS VIDEO:

ESPRESO TVITER: Nevena Božović

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.