To može samo BEMUS! Nurija Rial i Edin Karamazov u prepunoj dvorani Kolarca!
Foto: roman jević

očaravajući dvojac

To može samo BEMUS! Nurija Rial i Edin Karamazov u prepunoj dvorani Kolarca!

Pored solo karijere, na lauti i gitari pratio pevače različitih muzičkih pravaca, među kojima je i legendarni Sting

Objavljeno:

JOŠ 11 DANA DO SPEKTAKLA GODINE! Nik Kejv dolazi u BG! (FOTO)

U četvrtak uveče u 20 časova, u Kolarcu, u okviru BEMUS festivala, održan je koncert Nurije Rial i Edina Karamazova. Pred punom dvoranom, sopran Rial svojim fenomenalnim glasom i Karamazov, maestro na gitari i lauti su demonstrirali svo svoje umeće i raskošan talenat.

Repertoar: ,,Pet sefardskih pesama“ oa Lorenca Paloma, ,,Tonadilje u starom stilu“ od Granadosa, zatim ,,Katedrala, za solo gitaru“ od Bariosa i ,,Sedam španskih narodnih pesama“ od De Falje.

foto: roman jević

Nurija Rial je studirala klavir i pevanje u kataloniji a diplomirala solo pevanje na Muzičkoj akademiji u Bazelu. Kao solista nastupala je sa vodećim orkestrima Evrope: Kamerni orkestar iz Bazera, Barokni orkestar Sevilje, Mađarski simfonijski orkestar.

Edin Karamazov, rođen i školovao se u Zenici, BiH, je jedan od najboljih lautista današnjice poznat u celom svetu. Njegov repertoar se proteže od srednjovekovne do moderne muzike. Pored solo karijere, na lauti i gitari pratio pevače različitih muzičkih pravaca, među kojima je i legendarni Sting.

(Roman Jević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.