Srbi obožavaju pesmu PUKNI ZORO, a njen autor ima odgovor KOJI SE NEĆE DOPASTI MNOGIMA! (VIDEO)
Foto: Wikipedia

pa kome krivo, kome drago!

Srbi obožavaju pesmu PUKNI ZORO, a njen autor ima odgovor KOJI SE NEĆE DOPASTI MNOGIMA! (VIDEO)

- Skurvala mi se pesma - kazao je on

Objavljeno: 08:25h

Iako nastala za potrebe filma "Montevideo - Bog te video" pesma "Pukni zoro" prihvaćena je u narodu kao stara, ratna pesma. Kako je počela ta legenda o pesmi, nije jasno, ali autor ove muzike, popularni Manjifiko, ima svoj stav o ovom fenomenu:

- Srbi su epski po filozofiji i vole kad je nešto legendarno, epski. Nije nikako u redu da je takvu stvar napisao neko iz Ljubljane sa pivom u ruci koji čak nema ni inspiraciju ni u čemu nego je samo izvršio zadatak. Potpuno nepristojno izgleda za takvu stvar. Pa su krenuli da se stvar svira po kafanama, na rođenjima, sahranama, svadbama, odlascima u vojsku, šta ti ja znam, i pred sve važnije utakmice ljudi su pomislili da je naverovatnije to neka stara narodna iskopana od nekog.. - kazao je on za Noizz.

foto: Dragana Udovičić

- Čitao sam da ju je napisao neki poginuli srpski ratnik negde na Solunu Gvozdenom puku. Niko ne zna kako se on zove niti gde je on umro nego je neko valjda našao tu pesmu zapisanu. To me zabavlja jer čini tu pesmu većom nego za što je bila rađena. Bila je rađena samo za film. Nekad ti se otme pesma. Puno je veća od mene i kao da više nije moja. Toliko ju je narod prihvatio i kao da više nije moja – svi je svojataju. Skurvala mi se pesma - kazao je on.

(Espreso.co.rs / noizz.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.