SVEČANOST: Trijumfalno zatvaranje sezone Beogradske filharmonije! (FOTO)
Foto: Promo

herojska tematika!

SVEČANOST: Trijumfalno zatvaranje sezone Beogradske filharmonije! (FOTO)

Herojska tematika obeležiće svečano zatvaranje sezone Beogradske filharmonije, pod upravom Uroša Lajovica, 16. juna (Kolarac, 20h). Orkestar će izvesti Betovenovu simfoniju Eroiku i Uvertiru 1812 Čajkovskog, a zajedno sa solistom Ištvanom Vardaijem Hajdnov koncert za violončelo!

Objavljeno:

“Izvodimo Napoleonski program, idealan za kraj koncertne sezone. Betoven je Eroiku pisao za Napoleona, Hajdn je imao privatne veze sa njim, a Uvertira 1812 slavi pobedu, ali nad Napoleonom”, rekao je Uroš Lajovic, nekadašnji šef-dirigent Beogradske filharmonije.

foto: Promo

Pored 25 koncerta na Kolarcu, pet dodatnih termina u okviru ciklusa “Filharmanija”, i “Teatra u Filharmoniji” na kamernoj sceni, sezonu Beogradske filharmonije su obeležila gostovanja u čuvenoj Sali Čajkovski u Moskvi, prestižnoj MUPI u Budimpešti, na domaćem festivalu NOMUS kao i turneja Filharmonija na Severu Srbije.

Njoj je Loša posvetio pesmu! Ko je Buca iz pesme "Bolje biti pijan nego star?" (VIDEO)

Koncertnu sezonu zaokružuje besplatan koncert na otvorenom koji Beogradska filharmonija priređuje zajedno sa novim šefom-dirgentom Gabrijelom Felcom, na kojem će čuveni Zubin Mehta nastupiti kao specijalni gost, 25. juna, u bloku 13, kod Palate Srbija.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.