Skinite povez s očiju, pogledajte se u ogledalu. Vreme je za buđenje! Zašto su "Škrtice" najvažnija nova stvar srpske muzike? (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Skrtice

slušaj najglasnije

Skinite povez s očiju, pogledajte se u ogledalu. Vreme je za buđenje! Zašto su "Škrtice" najvažnija nova stvar srpske muzike? (VIDEO)

Novo rock štivo koje će neizostavno postati obavezna lektira kojoj ćemo se često vraćati na neophodno doslušavanje, iz pera našeg kritičara Nebojše Cvetkovića

Objavljeno: 17:18h

Konglomerat britkosti Partibrejkersa, kalifornijske psihodeličnosti Jarbola, ostrvske gitaroidne popičnosti Velikog prezira i mladalačke energičnosti Straight Mickey and The Boyz, skoncentrisan u beogradskom super benduŠkrtice“, garantuje nezaboravnu fiestu koju jednostavno ne smete propustiti.

Tri generacije rokera okupljenih u ovom projektu svojim dosadašnjim karijerama uspeli su da dosegnu auru autentičnog izraza, što ih nije sputalo da se upuste u novu avanturu koja znatno proširuje njihov dijapazon muzičkog izraza. Spremni i otvoreni za eksperiment, prepušteni instinktima u razmeni energije pristupili su beskompromisno radu na ovom ostvarenju, te iznedrili punokrvno rock štivo koje će neizostavno postati obavezna lektira kojoj ćemo se često vraćati na neophodno doslušavanje.

Ultra urbane stihove Zorana Kostića Caneta (Partibrejkers) u ritam i bluz

melodično ruho (mada tu i te kako ima i garažnog i pank zvuka ) ovaj put su obukli gitaristi Boris Mladenović (Jarboli) i Vladimir Kolarić (Veliki Prezir), te kao ritam sekcija Boško Mijušković na basu i Danilo Luković na bubnjevima (Straight Mickey and the Boyz).

foto: Printscreen/Youtube/Skrtice

U svojoj ambalaži živimo laži/U teskobi sanjamo o slobodi/Vreme sve nas menja/Čekamo na dobro zlo se nudi/Pazi šta biraš da ne poludiš. U pesmi „Vreme“ koja otvara prvenac „Škrtica“, dve neukrotivo režeće (baš kao stvarnost na ulici) gitare cure kao pesak vremena zmeđu prstiju i nadopunjuju jedna drugu u stalnoj džem sešn igri koja do kraja ovog albuma praktično ne prestaje.

Već naredna, „Zaborava nema“, na tragu Uličnog hodača - velikog hita sa početka Partibrejkers karijere, kao tempirana bomba odzvanja u ušima: Zaborava nema treba da se pamti/Pažljivo sa tim što u tebi plamti.

Nepristanje na medijski nametnuti mehanizam zombiranog bauljanja kroz život tema je „Kulisa“: Tu je bio čovek a sada ga nema/ prijavljujem nestanak čoveka/Izađi iz svoje glave vreme odgovor šalje/ ko ih čuje može dalje.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.