Bogat muzički program na ovogodišnjem Mikser festivalu
Foto: Promo

Mikser festival se vraća na dorćol

Bogat muzički program na ovogodišnjem Mikser festivalu

Deveti po redu Mikser festival pod sloganom "Migracije" , počinje danas i trajaće do 28. maja.

Objavljeno:

Ove godine festival se iz Savamale vraća na mesto na kom je sve 2009. godine prvobitno i počelo- u silosima nekadašnjeg Žitomlina na donjem Dorćolu, na adresi Dunavski kej 46

foto: Promo

Svečano otvaranje festivala zakazano je za danas u 20.00 časova i tom prilikom posetioce će na Square bini dočekati gudački orkestra "Lola Klasik". Posle ponoći Love Revolution Party povešće vas na putovanje kroz svet tolerancije i ljubavu za sve nas. Ovom prilikom u okviru posebnog izdanja festivalske žurke nastupiće popularni grčki house duo Bang La decks i izraelski DJ i producent Sagi Abitbul. Još neka od muzičkih imena koja će nastupiti na Mikser festivalu su: Jura Stublić i Film, Disciplina Kitschme, Edo Majka, britanski Avalanche Party, E-plaz, Zemlja gruva, Bojana Vunturiševići mnogi drugi.

foto: Promo

Regionalna multimedijalna izložba Black Box 2017: "Pad u budućnost" biće predstavljena u Art Zoni, dok će u drugom silosu biti održana promocija časopisa Elementi koju će od 17-18 časova prirediti Centar za promociju nauke, a nakon toga sleduje sastanak "Više od izbeglice" koji organizuje Refugee Aid Miksalište. Svečanim otvaranjem internacionalnih izložbi dizajna "Ghost project" i "Kuća za sve naše ljude-MH Sarajevo" u 18 časova biće predstavljen program posvećen dizajnu, a Beograd će ovim povodom posetiti Mirko Ilić, jedan od najuspešnijih grafičkih dizajnrea sa prostora bivše Jugoslavije.

Ženijalne teme poslednja dva dana Mikser festivala! (FOTO)

Četiri ključne programske teme obrađuju se kroz sve segmente festivala već poznate publici: Mikser Talks, Pitanja grada, Dizajn, Vizuelne umetnosti, Edu zona, Mikser Kids, Kino Mikser i Mikser Music.

Mikser House kao centar permanentnih kulturnih aktivnosti od kojih većina promoviše multikulturalnost Balkana, doprineo je rastu publike i prepoznavanju Mikserove kulturne platforme u čitavom regionu. Tome u prilog govori i vest koja nailazi na veoma pozitivne reakcije, o otvaranju Mikser House-a u Sarajevu koje se očekuje uoči Sarajevo Film Festivala 2017 u avgustu mesecu ove godine.

foto: Promo

Obrazovni i izložbeni programi Mikser festivala su besplatni tokom čitavog festivala, a uključiće izložbe dizajna, umetnosti, digitalnih tehnologija u magičnim silosima, pametne Mikser i Nordeus razgovore, kreativne i obrazovne radionice, gigantske projekcije...Ulaznice su neophodne samo za večernji muzički program na River bini u petak, subotu i nedelju.

Sve cene ulaznice su promotivne i važe za prvih 500 ulaznica, a možete ih nabaviti na prodajnim mestima Gigstixa i u Mikseru.

Mikser festival 2016: Osetljivo društvo - izložbe, debate, filmovi u Savamali (FOTO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.