HRVATSKI PREDSTAVNIK KRIVI SRBIJU ZA NEUSPEH? Statusom koji će razbesneti mnoge objasnio svoj peh
Foto: Fonetap

kolinda i mi

HRVATSKI PREDSTAVNIK KRIVI SRBIJU ZA NEUSPEH? Statusom koji će razbesneti mnoge objasnio svoj peh

Tako je iskritikovao članove stručnih žirija iz susednih zemalja koji mu nisu dali nijedan poen

Objavljeno: 13:43h

Hrvatski pevač Žak Hudek bio je jedini predstavnik zemalja iz regiona koji je obezbedio učešće na finalu izbora za pesmu Evrovizije ove godine.

Nedelju dana nakon Evrosonga, koji je održan u Kijevu a u kojem je pobedu odneo predstavnik Portugala, on se oglasio na svom nalogu na Fejsbuku u kojem se zahvalio svima na podršci, ali i uperio prstom u one za koje smatra da nose deo odgovornosti za to što nije ostvario bolji plasman.

Tako je iskritikovao članove stručnih žirija iz susednih zemalja koji mu nisu dali nijedan poen. - Da je uspeh mogao biti veći - jeste. Izostanak podrške "stručnih" žirija susednih zemalja je stvarno sramotan. Istinu su, nažalost, ovaj put zamenili gorčinom, pretpostavljam iz razloga jer je Hrvatska jedina iz regiona ušla u veliko finale. Među delegacijama i nama izvođačima iz regiona nije bilo mesta za gorčinu - nama je bilo iskreno žao da i oni nisu prošli u finale, a oni su nama bili stvarno divna podrška, bodrili su nas rečima: "Sad ste vi predstavnici regiona, dajte sve od sebe!"

foto: Fonetap

- Zahvaljujem im se svima redom od srca na tome. Dakle, neverovatno je da od "stručnih" žirija suseda nismo dobili ni boda jer se tu treba ocenjivati vrednost kompozicije i vokalna izvedba, a tu je svaka reč suvišna. Pesma "My Friend" spada, tvrdim, bez imalo lažne skromnosti i bez dvojbe, u najkvalitetnija muzička rešenja ovog Evrosonga, pa je u skladu s tim, zaista trebalo da bude adekvatno nagrađena od muzičkih "stručnjaka". Da jeste, bili bismo u top 10, a možda i više. Jedino mi je zbog toga žao. No, ona istina koja sve vraća u balans i demantuje žirije su svi narodi regije, koji su nam uglavnom dali maksimalnih 12 bodova televotinga, na tome im beskrajno hvala jer su pokazali koliki su ljudi, prijatelji i znalci. Jedini realan pokazatelj uspeha, kao i uvek, je naša publika - napisao je Žak, a potom se osvrnuo i na izostanak podrške od strane hrvatskog državnog vrha, pre svega predsednice države Kolinde Grabar Kitarović, kojoj zamera to što ima vremena da obilazi modne revije, a nije imala vremena da ga primi.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.