Nouvelle Vague, BG, 24. jun! Još imate dilemu gde ćete biti to veče? (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

LJUBAV POD VEDRIM NEBOM

Nouvelle Vague, BG, 24. jun! Još imate dilemu gde ćete biti to veče? (VIDEO)

Iz evropske prestonice romatike i šansona dolaze nam miljenici beogradske publike
Objavljeno: 15:23h

Čuveni francuski bosa-nova sastav Nouvelle Vague, u okviru svetske turneje na kojoj promovišu svoj novi album “I Could Be Happy“, nastupiće i u Beogradu u subotu 24. juna, u organizaciji mlade produkcijske kuće “Muzička Cool Tura“ (Muzička Kul Tura).

Za razliku od njihovih prethodnih koncerata, ovo će biti prvi put da Nouvelle Vague u Beogradu nastupa leti pod vedrim nebom, a lokacija na kojoj će biti održan koncert smatra se za jednu od najlepših u glavnom gradu.

foto: Print Screen Youtube

Atrijum ispred Muzeja Jugoslavije Beograđanima je poznat po predivnoj fontani na čijem centru se nalazi upravo koncertna bina okružena vodoskocima, pa bi u ovom slučaju svaka scenografija za koncert bila potpuno suvišna.

Okružen živopisnim ambijentom dedinjske šume, odnosno Hajd parka i autentičnim zdanjem Muzeja Jugoslavije, ovaj koncertni prostor oduševiće sve one koji nisu imali priliku da prisustvuju malobrojnim programima koji su se ovde dešavali pre nego što je ova lokacija nepravedno i potpuno neobjašnjivo zaboravljena.

Grupa NOUVELLE VAGUE je od nastanka 2003. godine do danas objavila pet spektakularnih albuma na kojima su se Olivier Libaux i Marc Collin, idejni tvorci „Novog talasa“, pozabavili upravo pank, post-pank, novotalasnim i post-novotalasnim periodom.

Po mnogima jedan od najinspirisanijih perioda rokenrol istorije ikad tako je zaplesao u novom bossa nova ritmu.

- Obojica smo muzičari i producenti u francuskoj muzičkoj industriji. 2002. godine Marc je došao na neobičnu ideju da obradimo legendarni hit grupe Joy Division „Love Will Tear Us Apart“ u bossa nova stilu. Uleteli smo u studio i pokušali to da snimimo najbrže što smo mogli. Potom smo album skovkali za samo osam meseci, sbe smo nazvali Nouvelle Vague... i to je cela priča!“ (Olivier Libaux).

Ostalo je istorija.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.