Kako se ono kaže, zapalio Sava Centar? E pa, Vlatko Stefanovski je zaista to uradio! (VIDEO)
Foto: Teodora Ćirić

koncert Za pamćenje

Kako se ono kaže, zapalio Sava Centar? E pa, Vlatko Stefanovski je zaista to uradio! (VIDEO)

Zajednička svirka Vlatka i slovenačkog big benda, pod dirigentskom palicom Rudolfa Gasa, na kraju je podigla na noge ceo Sava centar
Objavljeno:

Legendarni gitarista Vlatko Stefanovski održao je u petak uveče sa Big Band Orkestrom Slovenske (slovenačke) vojske impresivan koncert u beogradskom Sava centru, pruživši publici skoro dvoipočasovno uživanje.

Zajednička svirka Vlatka i slovenačkog big benda, pod dirigentskom palicom Rudolfa Gasa, na kraju je podigla na noge ceo Sava centar, a euforična publika je ovacijama nagradila mnogobrojne muzičare na pozornici.

foto: Foto Teodora Ćirić

Kako klinci reaguju kad slušaju AC/DC? Video koji morate odgledati! (VIDEO)

„A Few Good Men“, „One More Once“, „Stratus“ – to su bile teme kojima je započeto muzičko putešestvije mešavinom soul/fank ritmova i neizostavnih obrada tradicionala. Na naše prostore nas je prvo dovela „Zrejlo je žito“, da bi uskoro „Gipsy Song“ , uz ženske prateće vokale i raskoš improvizacija duvača i ostalih u orkestru, dobila jednu od najlepših verzija.

Nastavak je bio jednako uzbudljiv publici – prvi Leb i sol momenat. „Čuvam noć od budnih“, pa „Jovano, Jovanke“, a posetiocima će sasvim sigurno u posebnom sećanju ostati ono što je zatim usledilo. Prvi put je, kako kaže, uživo izveo „Dimitrijo, sine Mitre“, da bi usledila „Uspavanka za Radmilu M“ koju je Stefanovski pre skoro tri i po decenije odsvirao i na istoimenom albumu „Bijelog dugmeta“. Iznenađenjima tu nije bio kraj – potekla je, za sladokusce, i „Bistra voda“.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.