LEE RANALDO U BG! Gitarista Sonic Youth dolazi na Resonate festival! (VIDEO)
Foto: Print Screen Youtube

Rnr svetkovina

LEE RANALDO U BG! Gitarista Sonic Youth dolazi na Resonate festival! (VIDEO)

Šesti po redu Resonate festival trajaće od 19. do 22 aprila na nekoliko lokacija u Beogradu
Objavljeno: 13:38h

I ovog proleća održava se Resonate festival u Beogradu i on će trajati od 19. do 22. aprila.

Iako je ovo šesti put kako se održava, Resonate još uvek nije poznat široj publici u našoj zemlji, ali ljubitelji digitalne umetnosti, veb dizajna i elektrionske muzike iz Evrope i sveta, uglavnom mladi ljudi, okupljaju se svake godine u Beogradu u vreme njegovog trajanja.

Program Festivala obuhvata dve glavne celine: MUZIKU i KONFERENCIJE.

Slobodna zona kreće na turneju po Srbiji! (VIDEO)

Pored toga što je reč o manifestaciji koja ima kulturni i zabavni karakter, Resonate je i platforma za razmenu iskustava, informacija, znanja, koja okuplja vrhunske istraživače i izvođače koji koriste savremene tehnologije svom poslu.

Posetioci će imati priliku da na ovom događaju steknu nova znanja, obrazuju se i steknu bolji uvid u inovacije na poljima muzike, vizelnih umetnosti i digitalne kulture. Izvođači, gosti, predavači, muzičari i ostali učesnici pozvani su da predstave presek savremene kreativne industrije u svetu.

Luke Black ima novi spot nakon nastupa u legendarnom berlinskom klubu! (VIDEO)

Resonate 2017 ugostiće u Beogradu više od 50 predavača, 20 izvođača koji će održati 16 zanimljivih, ali intenzivnih radionica.

Kada je u pitanju noćni, muzički deo festivala, on će se dešavati na tri lokacije u Beogradu i to su: Dom omladine, Drugstore i Disko splav Sloboda.

Među izvođačima će se naći neka od najznačajnijih imena svetske muzičke scene, kao što su: Stephen O'Malley, Chain Of Flowers, Peder Mannerfelt, Yves Tumor, Anna von Hausswolff, Jichael Mackson, Ada Kaleh România, Mykki Blanco, Biosphere, Addison Groove, Alba G. Corral & Regen.

Kada je reč o domaćim izvođačima tu su između ostalih, Marko Nastić, Rastko Lazić, Mirko Lazović i Nenad Popov, Kristijan Šajković b2b Vladimir Dragas.

Najzvučnije ime festivala svakako je Lee Ranaldo, gitarista benda Sonic Youth.

Ono što izdvaja Resonate od ostalih manifestacija sličnog karaktera je njegova internacionalnost.

Resonate je od prošle godine punopravni član projekta We are Europe zbog čega će ovog aprila biti partner svetski poznatih festivala kao što su Sónar Festival & Sónar+D (Barselona, Španija) and c/o pop Festival & Convention (Kolon, Nemačka). (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.