Legenda PANK BENDA imao SRČANI UDAR! The Exploited bez frontmena u Beogradu!
Foto: Print Screen Youtube

kritično

Legenda PANK BENDA imao SRČANI UDAR! The Exploited bez frontmena u Beogradu!

Vati Buhan (60) je hospitalizovan zbog ozbiljnih srčanih problema koji su usledili nakon koncerta u Belgiji koji je bend održao u okviru svoje turneje
Objavljeno: 14:05h

Legendarni škotski pank bend nastupa u subotu, 22. aprila u beogradskom Domu omladine u okviru svoje svetske turneje.

Inače, reč je o bendu koji već decenijama uživa reputaciju jednih od poslednjih čuvara iskrenog pank duha i beskompromisnog buntovničkog stava.

Bend je svoj put otpočeo 1979. godine da bi, nakon nekoliko demo snimaka, izbacio album prvenac Punks Not Dead 1981. godine.

године икоји је ударио темеље новог таласа панк звука и на тај начин правцу, па и целом покрету, дао нови ветар у леђа. Тхе Еxплоитед су кроз каријеру доживели бројне турбулентне успоне и падове и због свог

Zbog svog tvrdog i beskompromisnog stava, bend je mnogo puta tokom svoje duge karijere bio meta štampe, političara i establišmenta. Ipak, njihova priča traje već punih 37 godina, i upravo zbog svoje principejelnosti, ovi pankeri uživaju poštovanje ne samo poklonika panka, već i publike drugih muzičkih žanrova.

Na koncertu u Beogradu trebalo je da se kao specijalni gosti pojave američki veterani panka The Casulties koji su ove godine objavili svoj deseti studijski album Chaos Sound.

Ipak, sudeći po objavi na njihovoj zvaničnoj fejsbuk stranici, beogradska publika biće uskraćena za nastup jedinog originalnog člana Eksplojteda.

Bend je objavio da je frontmen benda, Vati Buhan, hospitalizovan nakon ozbiljnih i zamalo kritičnih srčanih smetnji nakon koncerta u Belgiji.

Bend se zahvalio fanovima na podršci, lekarima koji su reagovali i najavio nastavak turneje bez njega. Ulogu vokala na ostatku turneje će preuzimati pevači drugih bendova sa kojima su na turneji uključujući i pomenuti The Casualties.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.