Rambo Amadeus: Da je bilo OVE STVARI Jugoslavija se nikad ne bi raspala! (VIDEO)
Foto: Story

nema dileme

Rambo Amadeus: Da je bilo OVE STVARI Jugoslavija se nikad ne bi raspala! (VIDEO)

Zajednička pesma "Slušaj "vamo - mir brate, mir" ostala je kao simbol tog pokušaja suprostavljanja mržnji i ratnohuškačkom ludilu koje je zahvatilo sve republike tadašnje Jugoslavije
Objavljeno:

Antiratna tribina "Tihe balkanske većine" održana je u petak u beogradskom "Mikser hausu" povodom rastućih nacionalnih tenzija u regionu koje prete da ponovo eksplodiraju balkansko bure baruta.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na tribini su govorili muzičar i antiratni aktivista Rambo Amadeus, fudbalska legenda SFRJ Dževad Prekazi i hrvatski pedagog i sociolog i vođa tzv. "Kurikularnih reformi" Boris Jokić, kao i domaćini tribine, osnivač i direktor "Miksera", Ivan M. Lalić i osnivač i direktor Egzit festivala Dušan Kovačević.

Otvaranje beogradskog izdanja izložbe "Dvadeset godina Egzit aktivizma" i obeležavanje 25 godina od velike rokenrol antiratne akcije inicirali su večerašnje okupljanje, jer su akciju u martu 1992. godine organizovali tada najpopularniji rokenrol bendovi u Beogradu: EKV, Električni orgazam i Partbrejkersi.

Zajednička pesma "Slušaj "vamo - mir brate, mir" ostala je kao simbol tog pokušaja suprostavljanja mržnji i ratnohuškačkom ludilu koje je zahvatilo sve republike tadašnje Jugoslavije.

Rambo Amadeus je naglasio da je najpopularnija muzika u nekom društvu uvek ogledalo političke elite koja ga vodi.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.