NEVEROVATNA DIRLJIVA LJUBAVNA PRIČA! Rasplakaće vas ISTINA koja stoji iza imena Slobode Mićalović (VIDEO)
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

istorija koja se pamti

NEVEROVATNA DIRLJIVA LJUBAVNA PRIČA! Rasplakaće vas ISTINA koja stoji iza imena Slobode Mićalović (VIDEO)

Ljubavna priča koja stoji iza imena naše poznate glumice je stvorena za film, ali će vas sigurno pogoditi
Objavljeno:

Hrabrost, požrtvovanost i ljubav su reči koje nabolje opisuju Slobodu Bodu Trajković, ženu koja nije pristala da izda svog verenika i borca Ivu Lolu Ribara i zbog toga je bila ugušena u gasnoj komori logora Banjica.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Stefan Jokić

Četiri decenije kasnije rođena je još jedna Sloboda u porodici Mićalović u Leskovcu. Ona je danas glumica i čuva sećanje na svoju imenjakinju i heroinu.

- Moj otac je igrao monodramu Ivo Lola Ribar, a Sloboda Trajković je bila Lolina verenica. To je najlepša ljubavna priča, poput našeg Romea i Julije - rekla je Sloboda Mićalović i dodala kako njena imenjakinja na neki način dana živi kroz nju.

Sloboda Trajković je rođena 1918. godine u Vrnjačkoj Banji u porodici uglednog apotekara Svetolika Trajkovića, koji je tokom okupacije slao lekove i ostali sanitetski materijal partizanima. Pošto je na svet došla u godini završetka Velikog rata, otac je odlučio da ona bude simbol trijumfa slobode i zato joj daje takvo ime. Ono će joj i obežiti život.

Njen brat Miroslav je živeo u Beogradu i bio je aktivan u Narodnoj oslobodilačkoj borbi. On je upoznao Slobodu i Lolu 1937. godine, dok je Boda bila na studijama hemije.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.