Ovoliko dobrih bendova na jednom mestu Beograd odavno nije video! (VIDEO)
Foto: Promo

pop depresija uzvraća udarac

Ovoliko dobrih bendova na jednom mestu Beograd odavno nije video! (VIDEO)

Slove za najtalentovanije srpske grupe, a dugo ih nije bilo u prestonici. Ne propustiti!
Objavljeno: 16:25h

Pop Depresija” i “Kišobran” organizuju veče psihodelične, bučne, melodične i potpuno neverovatne muzike. U subotu, 11. marta, u Amerikani Doma omladine Beograda, nastupiće VVhile, Consecration i Triko.

Pored nastupa bendova, publiku očekuju i tri ‘intro’ seta i lajv video iznenađenje. Dva Di-džej seta, "Kišobrana" i "Pop Depresije", mogu se opisati kao bučna, brza, moćna i kratka. Zatim će pult preuzeti Hetem, sa uzbudljivom mešavinom elektronike i električne gitare, uvek drugačiji i raspoložen za eksperimentisanje.

“Mislim da ljudi retko imaju priliku da u ovako dobrom koncertnom prostoru vide i čuju kombinaciju ova tri benda i Hetema, koje karakteriše poseban gitarski izraz, ne toliko svojstven alternativnoj muzici u Srbiji. Biće nam posebno zadovoljstvo da budemo deo ovakvog događaja. Nadamo se da će svi ti nanosi i zidovi zvuka, kojim će biti ispunjen Dom omladine Beograda te večeri, ostaviti snažan utisak na publiku”, kaže Andrija Spičanović iz sastava VVhile.

"VVhile" su Stevan i Andrija i u teoriji to su bubanj, vokali i gitara. U praksi to je orkestar “pozitivne melanholije”, koji - ako mu se prepustite - stvara post-punk balade, shoegaze bluz, hardcore soul… sasvim je OK da žanr izmislite sami dok slušate taj “wall of noise”.

Njihov debi album "More" (2014) dobio je fantastične kritike sa svih strana, a providni narandžasti vinil kada se zavrti na gramofonu zvuči kao muzika kraja sveta. "VVhile" uveliko radi na drugom studijskom albumu, a neke od novih pesama imali ste priliku da čujete na retkim koncertima koje su tokom 2016. svirali u Srbiji. Ovo će verovatno biti jedini "VVhile" nastup u Beogradu ove godine.

"Consecration" uveliko radi na svom šestom studijskom albumu, a radni naziv - "Plava laguna", obećava da u njihovom izmišljenom svetu u kojem se mešaju Tvin Piks, Bajaga, Karkosa, poznati i izmaštani pejzaži, svemir i podzemlje i mnogi drugi znani i neznani likovi, ima mesta za još neke zanimljive priče, muzičke uticaje i junake. Njihova muzika se konstantno menja, žanrovske definicije su tako "devedesete", a Danilo, Matija i Ivan svaki koncert sviraju kao da je jedini i najvažniji.

Kao neki zagubljeni kanadski bend sa početka novog milenijuma "Triko" na fascinantan način spaja pop i shoegaze, post-rock i indie, buku i melodiju. Njihov prvi studijski album "Atina Bojadži" pravo je malo muzičko čudo u moru istih stvari svuda oko nas. Triko čine Boki, Zaz i Buki, a zajedno sa sobom u zvuk grupe unose jednu malu indie enciklopediju beogradske scene i bendova u kojima su svirali ili sviraju (Petrol, Zemlja Broj Devet, Kriške, Virvel, Fonograf, Bitipatibi, Optimus Prime, Crno dete...). Triko je klasičan "uradi sam bend", sami produciraju sopstvenu muziku, sami organizuju koncerte, sami su svoji izdavači. Uživo napreduju iz koncerta u koncert, a ako niste čuli kako zvuče "Avgust" ili "Mali odmor" uživo - ovo je idealna prilika!

“Hetem” je Strahinja Beganović, muzičar iz Beograda, koji samostalno izvodi i producira svoju muziku. Ona je gotovo potpuno instrumentalna, punih tekstura, atmosferična i sa elementima drone i nojza.

Ulaznice su u prodaji po promo ceni od 600 dinara na svim prodajnim mestima Eventima.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.