Sin legendarnog Fele Kutija nastupa u BEOGRADU! (FOTO)(VIDEO)
Foto: Promo

Ne propustite

Sin legendarnog Fele Kutija nastupa u BEOGRADU! (FOTO)(VIDEO)

Sin legendarnog Fele Kutija na Musicology Barcaffè Sessions, 29. i 30. marta
Objavljeno: 11:51h

Seun Kuti sa originalnim bendom svog oca, Egypt 80, predstavlja novi EP u Beogradu

Afrobeat spektakl, Seun Kuti & Egypt 80, održaće se 29. i 30. marta u klubu Bitefartcafe, u sklopu Musicology Barcaffè Sessions koncertnog serijala. Seun Kuti je najmlađi sin legendarnog Fele Kutija, pionira afrobita.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Sa samo 9 godina, Seun je izrazio želju da peva sa svojim ocem. Nedugo posle toga je počeo da nastupa sa Felom i njegovim bendom, sve do smrti oca 1997. godine. Seun je tada, u 14. godini, preuzeo ulogu frontmena benda Egypt 80. Nastavio je da prati politička i socijalna uverenja svog oca, ali je u muziku uneo puno sopstvenog uticaja, istražujući dubine različitih tradicija afričkih naroda, kako bi kroz muziku oslikao borbu stanovnika ovog kontinenta i njihovu kulturu.

Otprilike tri četvrtine sadašnje postave Egypt 80 čine muzičari koji su svirali sa Felom Kutijem i često bili hapšeni i uznemiravani zajedno sa osnivačem Afrobeat pokreta.

Seun Kuti je držao koncerte po celom svetu i izdao 3 albuma do sada.

Na nastupu u sklopu Musicology Barcaffè Sessions, predstaviće i svoj EP od 3 singla "Struggle Sounds" za koji kaže da je odraz njegovog pravog političkog i društvenog ubeđenja.

„Više nego ikada, ubeđeni smo u svoju misiju i smisao naše muzike.“ kaže. „Odajem čast svakom revolucionaru koji je učinio ovo mogućim i pre nego što sam se rodio.“

Koncerti Musicology Barcaffè Sessions postavljaju nove standarde u umetnosti, baš kakvi su i oni u pripremi šoljice savršenog espressa. Zato će jedinstvene afro ritmove upotpuniti vrhunsko uživanje u bogatoj aromi crnog napitka i pun ukus Barcaffè espressa.

Promotivni kontigent karata po ceni od 1500 dinara u prodaji na svim prodajnim mestima www.eventim.rs & www.ddtickets.rs, kao i online putem opcije print at home i m – karte.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.