SABATON I ACCEPT osvojili BEOGRAD! Govor majora Gavrilovića pokidao...(FOTO)
Foto: Wood.rs

Majstori!

SABATON I ACCEPT osvojili BEOGRAD! Govor majora Gavrilovića pokidao...(FOTO)

Specijalan gost bila je i Sanja Milovanović, pobednica "Slagalice" kojoj je bend lično čestitao pobedu
Objavljeno: 13:26h

Sinoć je pred više od dve hiljade fanova održan najveći heavy metal spektakl ovog proleća –ljubimci srpske publike, švedski Sabaton su sa specijalnim gostima, Accept i Twilight Force, oduševili obožavaoce iz zemlje i regiona Belexpo hala se sinoć orila od žestokog zvuka i horskog pevanja prisutnih – skandinavsko/nemačka formula pokazala se kao dobitna kombinacija kod naše publike.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Wood.rs

Koncert je počeo odličnim nastupom grupe Twilight Force, koja takođe dolazi iz Švedske i čiji su fantasy stihovi i vilenjački imidž odmah naišli na odobravanje fanova.

Binom su zatim suvereno zagospodarili Accept, bend koji je bio sinonim za žestok nemački metal davno pre Rammsteina.

foto: Wood.rs

Starija publika je oduševljeno pozdravila prvi nastup Accepta u Srbiji, a Wolf Hoffman i ekipa su im uzvratili školskim primerom klasične HM svirke, izvevši legendarne hitove ‘’Balls To The Wall’’, ‘’Restless And Wild’’ i ‘’Metal Heart’’.

Ipak, pravi delirijum je nastao kada su na scenu izašli Sabaton – po osmi put među Srbima, Šveđani su ponovo pokazali i dokazali da imaju kultni status kod nas.

Harizmatični frontmen Joakim Broden je, uz tečne najave na srpskom, besprekorno gospodario binom, koncertom i publikom – od ‘’Sparte’’ i ‘’Lost Battaliona’’ do ‘’Panzerkampfa’’ i ‘’Night Witches’’, Sabaton su razmenjivali neverovatnu energiju sa prisutnima, koji su horski pevali svaku njihovu numeru.

foto: Wood.rs

Uvežbani, precizni i raspoloženi, održali su obećanje i na bisu izveli dugo očekivanu pesmu ‘’Last Dying Breath’’, posvećenu majoru Dragutinu Gavriloviću i čuvenoj bici za Beograd davne 1915. godine. Stoga je naša publika prisustvovala svetskoj premijeri ove numere, koja do juče nigde nije bila izvedena uživo.

Posebna gošća koncerta bila je pobednica kviza Slagalica, Sanja Milovanović, koju je bend ugostio u bekstejdžu i čestitao joj na pobedi.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.