OVO JE BIO NAJLEPŠI KONCERT ZA DAN ZALJUBLJENIH! Josipa veličanstvena u Sava centru! (FOTO)(VIDEO)
Foto: Teodora Ćirić

veče za pamćenje

OVO JE BIO NAJLEPŠI KONCERT ZA DAN ZALJUBLJENIH! Josipa veličanstvena u Sava centru! (FOTO)(VIDEO)

Muzička diva Josipa Lisac u utorak uveče proslavila je jubilej, 50 godina karijere, veličanstvenim, rođendanskim koncertom na Dan zaljubljenih u ispunjenoj velikoj dvorani Sava centra u Beogradu
Objavljeno: 12:52h

Koncert je bio rasprodat nekoliko dana unapred, a pred ulazom u Sava centar tražila se karta više.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Jedna od najvećih pevačica još iz vremena Jugoslavije odmah po izlasku na pozornicu dobila je snažne ovacije, a koncert je počela prisećanjem na 1967. godinu i početak karijere, kada je sa svega 17 leta, između ostalog, nastupala i u Domu omladine Beograda. Ipak, muzički početak večeri bio je znatno moderniji uz “Moju magiju” nastalu 2015. godine.

foto: Teodora Ćirić

"Imam izuzetno snažnu tremu, ali to je više izraz odgovornosti“, sa prepoznatljivom emotivnošću u glasu priznala je Josipa u uvodnom obraćanju publici, a onda je odmah prešla na "Boginju" i klasik "O jednoj mladosti".

Publiku u prestižnoj beogradskoj dvorani činili su dobri poznavaoci Josipinog lika i dela, i znali su da ona, ni ove večeri, kao ni godinama unazad, najpoznatije pesme neće izvesti onako kako zvuče na albumima.

Pesme na koncertnom podijumu dobiju novo ruho što je, čini se, neminovna posledica njenog muzičkog istraživanja kroz tih velikih pet decenija karijere.

"Nikad nisam u životu slavila obljetnice... meni je to bilo grozno. To je moj menadžment, to je sve njihova krivica, oni su mene nagovorili ovako jadnu naivnu... Pola stoljeća, 50 godina! Ma daj tišina!", našalila se Josipa.

foto: Teodora Ćirić

Nanizala je Josipa poznate teme "Dok razmišljam o nama", "1000 razloga"“, "Živim po svome", "Ja bolujem"“, "Gdje Dunav ljubi nebo", vešto praveći ravnotežu između “nostalgičnog” repertoara i pesama novijeg datuma.

Podsetila nas je, naravno, da je i ovaj koncert, kao i svi prethodni od njegove smrti 1991. godine posvećen Karlu Metikošu, njenoj životnoj ljubavi, i stvaraocu Josipinih najvećih hitova.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.