JUNIVERZAL ISKEŠIRAO: Naslednici prodali prava na sve Prinsove neobjavljene pesme! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia

prodaja zaostavštine

JUNIVERZAL ISKEŠIRAO: Naslednici prodali prava na sve Prinsove neobjavljene pesme! (FOTO) (VIDEO)

Najveća muzičko-izdavačka kuća na svetu nije obelodanila cenu koju je platila. "Juniverzal" je preuzeo je i prava na 25 albuma koje je Prins za života objavio
Objavljeno: 13:08h

Kompanija "Juniverzal mjuzik" otkupila je prava na skoro sve neobjavljene pesme američkog muzičara Prinsa ugovorom koji je sklopila sa njegovim naslednicima.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Najveća muzičko-izdavačka kuća na svetu saopštila je da je za cenu koja nije obelodanjena, dobila prava na skoro sve neobjavljene pesme muzičara koji je iznenada umro 21. aprila 2016. godine od prekomerne doze analgetika na bazi opijata.

"Juniverzal" preuzeo je i prava na 25 albuma koje je Prins objavio. Čuveni pevač, poznat i kao "dete iz Mineapolisa", bio je jedan od najvećih muzičara krajem 20. veka. Neki od njegovoh najvećih hitova su pesme "Cream" i "Kiss".

Mnogi smatraju da je njegov najveći hit pesma "Purple Rain", za koju je dobio Oskara za originalnu pesmu u istoimenom filmu iz 1985. godine.

foto: AP / Andres Kudacki

"Juniverzal mjuzik grup" (Universal Music group) je američko-francuska muzička korporacija, podružnica francuskog konglomerata "Vivendi", i najveća je izdavačka kuća na svetu.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.