BILI I OSTALI RAJA: Veliki povratak kultnog sarajevskog benda Teška industrija (FOTO) (VIDEO)
Foto: Promo

konačno u beogradu

BILI I OSTALI RAJA: Veliki povratak kultnog sarajevskog benda Teška industrija (FOTO) (VIDEO)

- Svima nama koji smo sedamdesetih počinjali graditi karijeru, bio je san potvrditi se u dva najveća grada u Beogradu i Zagrebu. Ko to nije uspeo nije se smatrao ozbiljnim bendom! - kaže frontmen benda Ivica Propadalo
Objavljeno: 20:43h

U subotu, 21. januara, kultni sarajevski bend Teška industrija na čelu s Ivicom Propadalom, vraća se u velikom stilu pred svoju vernu beogradsku publiku i to nakon 39 godina. Koncert u Mikser House-u, kojeg su članovi Teške idustrije nazvali "Bili i ostali raja" omaž je sarajevskoj pop-rock školi, a bend će na njemu odsvirati pesme koje su presek karijere Teške industrije, uz sve hitove sa poslednjih albuma.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Pred beogradski koncert, Propadalo, frontmen i basista benda Teška industrija, otkriva zašto mu je beogradski koncert tako važan i poziva sve fanove starog dobrog sarajevskog pop-rock zvuka da se pridruže koncertu u Mikser House-u. Nakon koncerta, bend je predvidio i druženje sa fanovima i beogradskim kolegama koji se očekuju na koncertu benda koji je za sva vremena upisan u pop-rock istoriju bivše države.

foto: Ivica Propadalo 1973. godine

- Svima nama koji smo sedamdesetih počinjali graditi karijeru, bio je san potvrditi se u dva najveća grada u Beogradu i Zagrebu. Ko to nije uspeo nije se smatrao ozbiljnim bendom! A u koncertnoj aktivnosti Beograd je tu neprikosnoven. Nekada nije postojao turbo folk, postojala je samo kvalitetna narodna muzika. Nastupilo je površno vreme u svim segmentima pa tako i u muzici. Više prolaze jeftini banalni tekstovi nego kvalitetni i ozbiljniji. Pokojni, veliki čika Duško Trifunović, a koji je autor većine ranih pesama Teške industrije, ali i autor većine tekstova Bijelog Dugmeta verovatno se okreće u grobu. Njegovi tekstovi očito vise nisu za ovo vreme. Ali nije sve baš tako tragično. I dalje se na našim prostorima pojavljuju izuzetno kvalitetni izvođači, a i naše kolege, baš kao i bend Teška industrija, mi i dalje trajemo na sceni! - naglašava Propadalo, uz kojega je u bendu Teška industrija još od 1973. i gitarista Vedad Hadžiavdić.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.