Čuvena vilolinistkinja Akiko Suvanai sa Beogradskom filharmonijom na Kolarcu (FOTO) (VIDEO)
Foto: Kiyotaka Saito

posle duge pauze

Čuvena vilolinistkinja Akiko Suvanai sa Beogradskom filharmonijom na Kolarcu (FOTO) (VIDEO)

Akiko Suvanai je najmlađa pobednica Međunarodnog takmičenja Čajkovski koja se može pohvaliti prestižnom međunarodnom karijerom i brojnim nagradama
Objavljeno: 20:21h

Nakon više od decenije pauze, japanska violinistička zvezda Akiko Suvanai, ponovo će nastupiti sa Beogradskom filharmonijom i to dva puta, 19. i 20. januara na Kolarcu u 20 časova. Ovom prilikom zajedno sa dirigentom Danijelom Rajskinom i sa ne tako često izvođenim koncertom britanskog kompozitora Vilijama Voltona. Pored toga, svi ljubitelji Filharmonije uživaće u simfonijskoj muzici Mocarta i Bramsa.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Akiko Suvanai je najmlađa pobednica Međunarodnog takmičenja Čajkovski, a danas se može pohvaliti prestižnom međunarodnom karijerom. Sarađuje sa najpoznatijim svetskim orkestrima i dirigentima kao što su Valerij Gergijev, Vladimir Aškenazi, Seiđi Ozava i mnogi drugi.

Dobitnica brojnih nagrada, Akiko je, takođe, veoma tražena zbog širine svog repertoara, tako će filharmonijsku publiku provesti kroz različita raspoloženja Voltonovog koncerta na Stradivarijevoj violini staroj preko 300 godina.

foto: Kiyotaka Saito

Danijel Rajskin, stalni gostujući dirigent Beogradske filharmonije koji stupa na tu funkciju od sezone 2017/18, već je sarađivao sa japanskom violinistkinjom i raduje se što će ovom prilikom nastupiti dva puta - u okviru redovne filharmonijske sezone i ciklusa "Za početnike", kao i pretpremijerno u okviru ciklusa dodatnih termina "Filharmanija - zato što jednom nije dovoljno!"

- Fasciniran sam činjenicom da su sezone Beogradske filharmonije rasprodate unapred, i to mnogo pre samog početka. To je u svetu klasične muzike apsolutni fenomen jer se mnoge renomirane evropske i svetske kuće ne mogu pohvaliti ovakvom popularnošću. Zato me raduju dodatni termini za odabrane koncerte pogotovo kada je u pitanju zvezda kao što je Akiko Suvanai koju je i dva puta malo slušati - rekao je Danijel Rajskin.

Dve večeri zaredom, publika će pored violinističkog umeća japanske umetnice uživati u poletnoj Mocartovoj simfoniji br. 32, kao i Bramsovom prvom simfonijskom ostvarenju kojim je kompozitor dao svojevrstan omaž Betovenu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.