Neviđena gužba u Dorćol Platzu i to zbog jedne knjige! Ovako je izgledala promocija novog dela E BAŠ VAM HVALA Marka Vidojkovića (FOTO)
Foto: Roman Jević

veliko interesovanje

Neviđena gužba u Dorćol Platzu i to zbog jedne knjige! Ovako je izgledala promocija novog dela E BAŠ VAM HVALA Marka Vidojkovića (FOTO)

Sledeće promocije knjige su 9.decembra u Smederevu, potom 10.decembra u Subotici

Objavljeno: 17:05h

ALEKSANDAR ĐURIČIĆ otkriva IZOSTAVLJENE DELOVE iz knjige koja je zaludela Srbiju: Ana je toliko je plakala da nisam znao šta ću, ni sa sobom, ni sa njom... (FOTO)

U prepunoj sali na Dorćol placu, 29. novembra- na nekadašnji praznik SFRJ, održana je promocija knjige ,,E baš vam hvala“ Marka Vidojkovića. Uz autora, učesnici skupa su bili i kolumnisti Teofil Pančić i Draža Petrović.

Kako su primetili Pančić i Petrović, satirično-akcioni SF roman ukazuje na nov piščev pogled na Jugonostalgiju. Pančić ističe da se u novom Vidojkovićevom romanu Jugoslavija nije ni raspala, da smo svi bogati samoupravljači, a da negativci dolaze iz pakla, tačnije iz naše sadašnje stvarnosti.

foto: Roman Jević

U novoj Jugoslaviji, Hrvatski funkcioneri po kazni ne učestvuju u saveznim organima. Jedan od junaka knjige je i Hrvat Kruno, a inspiraciju za njegov lik je Vidojković našao u svom prijatelju i kolegi, književniku Krunu Lokotaru. Kruno Lokotar, kad je pročitao knjigu rekao mu je ,,pa u tvojoj knjizi svi Hrvati 2017.godine pričaju kao da su u Alan Fordu“

Sledeće promocije knjige su 9.decembra u Smederevu, potom 10.decembra u Subotici.

(Espreso.co.rs/Roman Jević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.