DA LI SE SEĆATE KNJIGE MI DECA SA STANICE ZOO? Devojka po kojoj je napisana JEZIVA knjiga o DROGI je na ivici SMRTI i još uvek je zavisnik sa hepatitisom C!
Foto: Printscreen

tragedija

DA LI SE SEĆATE KNJIGE MI DECA SA STANICE ZOO? Devojka po kojoj je napisana JEZIVA knjiga o DROGI je na ivici SMRTI i još uvek je zavisnik sa hepatitisom C!

Svako ko je pročitao ovu knjigu zna da je ona nešto najstrašnije ikada napisano

Objavljeno:

Kristijana F. je bila anonimna devojka koja je adolescentske dane provela na ulicama Berlina na ozloglašenoj "Stanici Zoo", a onda je svoja traumatična iskustva pretočila u svetski bestseler koji je privukao veliku pažnju i u Srbiji.

Kristijana je sa 14 godina prvi put uzela heroin, majka je uspela da je izvuče iz toga kad ju je poslala kod bake na selo, nakon čega je Kristijana bila "čista" pet godina. Reporteri Sterna otkrili su je kad je svedočila na suđenju pedofilu koji je deci za seks plaćao heroinom, a ubrzo je njena priča protresla svet kao knjiga, a zatim i film "Mi, deca sa stanice Zoo", šokirajući i podstičući rasprave o zavisnosti i prostituciji maloletnika širom Evrope.

Bila je to najstrašnija knjiga koju su tinejdžeri mogli da pročitaju osamdesetih, a čitali su je milioni - čitaju je i danas.

Kristijana je bila najpoznatija narkomanka na svetu i nije trebalo mnogo da se vrati svom poroku.

- Zbog toga što me nije bilo sramota da ispričam svoju životnu priču, odjednom sam postala poznata i svi su želeli da pričaju sa mnom. Osećala sam se strašno, kao neko zamorče. Svi su se pitali da li sam mrtva, da li ću izdržati, da li sam i dalje zavisnik. Ni za šta drugo nisu bili zainteresovani, osim za to što sam zavisnik. Zato se kajem što sam uradila film i knjigu - ispričala je nedavno.

A post shared by NISIBAW (@nisibaw) on

Zahvaljujući velikom uspehu preselila se u Los Anđeles gde se drogirala sa mnogim poznatim ličnostima, a pričalo se i da je spavala sa Dejvidom Bouvijem.

Više puta je pokušavala da sredi svoj život, ali čak dva puta je prekidala trudnoću, a sina Filipa je rodila 1996. Filipovog oca je upoznala na odvikavanju, on ju je ostavio, a 2008. joj je socijalna služba otela dete. Ipak, ona ga je otela i pobegla je sa njim u Amsterdam. Kružile su priče da ne brine o sinu, da se drogira, a ona se vratila u Nemačku, predala je sina i oduzeto joj je roditeljsko pravo. Filip je bio kod staratelja, a viđao se sa majkom.

Kristijana je i danas zavisnik, boluje od hepatitisa C koji je dobila osamdesetih godina i ciroze jetre.

- Mogu da umrem svakog časa, ali ne žalim ni za čim u životu, jer mislim da ništa nisam propustila. U redu sam. Ne bih nikome preporučila da ide mojim putem, ali to je moj život - rekla je Kristijana u jednom intervjuu - pre nego što se ponovo povukla u samoću.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.