Šekspir u vreme starleta: Mletački trgovac za 21. vek
Foto: Promo

novi roman

Šekspir u vreme starleta: Mletački trgovac za 21. vek

Roman "Ime mi je Šajlok" nastao je kao deo projekta "Hogart Šekspir", pokrenutog povodom 400 godina od smrti Vilijama Šekspira, u okviru koga savremeni pisci ponovo pišu Šekspirova dela
Objavljeno: 12:33h

Izdavačka kuća Laguna izdala je roman "Ime mi je Šajlok", britanskog pisca Hauarda Džejkobsona. Knjiga je nastala kao deo projekta "Hogart Šekspir", koji je povodom 400 godina od smrti Vilijama Šekspira osmislila izdavačka kuća Hogart pres. U okviru projekta savremeni pisci ponovo pišu Šekspirova dela.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Dobitnik Bukerove nagrade Hauard Džejkobson na svoj osoben i duhovit način napisao svoju modernu interpretacija Šekspirovog "Mletačkog trgovca". On iznova stvara Šajloka, jednog od Šekspirovih nezaboravnih likova.

foto: Promo

Pošto ženu više nema, a ćerka mu je skrenula sa pravog puta, Sajmonu Struloviču, bogatom filantropu, potreban je neko sa kim će moći da razgovara. Kada na groblju u češirskom Zlatnom trouglu sretne Šajloka, on ga poziva kod sebe kući. To je početak jednog nesvakidašnjeg prijateljstva.

Za to vreme bogata naslednica Plurabela, zaštitno je lice sopstvene televizijske serije, bavi se spletkama i živi u svetu plastičnih operacija i otmenih zabava. Deli predrasude i otrovan smisao za humor sa svojim vernim prijateljem D’Antonom, u čiju provodadžijsku mrežu upada i Strulovičeva kćerka - a uskoro će se u igri naći i funta ljudskog mesa.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.