Regata pesničkih senzibiliteta: Veče poezije u Knjižari Beopolis
Foto: Facebook / BEOPOLIS

pesnici u holu dob

Regata pesničkih senzibiliteta: Veče poezije u Knjižari Beopolis

U petak 17. februara ove tri, po mnogo čemu, slična ali i, po mnogo čemu, različita glasa, ukrstiće se u holu Doma omladine (pored knjižare Beopolis) i sa publikom podeliti neke od svojih novih pesama
Objavljeno: 17:30h

Marko Tomaš, Ognjenka Lakićević i Bojan Marjanović nedavno su izdali svoje nove knjige pesama: "Regata papirnih brodova", "Ljubavna pisma Guglu" i "Između dva rata".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U petak 17. februara u 19 čeasova ova tri pesnička, po mnogo čemu slična a, sa druge strane, po mnogo čemu različita, glasa ukrstiće se u holu Doma omladine Beograda (pored knjižare Beopolis) i sa publikom podeliti neke od svojih novih pesama, u kojima se mešaju intimno i javno, ljubavno i političko, dan i noć, pank i poezija, nemogućnost ljubavi i nemogućnost života bez ljubavi.

Marko Tomaš (Ljubljana, 1978.) objavio je osam samostalnih i tri grupne zbirke pesama. U izdavačkoj kući LOM objavljene su mu knjige "Varanje smrti", "Crni molitvenik" i "Regata papirnih brodova". U Beogradu su mu objavljene i knjiga poezije i kratke proze "Odrastanje melanholije" (Kontrast izdavaštvo), kao i publicističke knjige "Kolodvor i paranoja" (Književna radionica Rašić) i "Ivica Osim: utakmica života" (Dereta). Živeo je i radio u Kljajićevu, Sarajevu, Zagrebu i Splitu. Trenutno živi i radi u Mostaru. Ognjenka Lakićević je rođena u Beogradu, gde i dalje živi. Izdale je zbirke poezije: "Ispod stepeništa" (Mali Nemo), "Ulubljenja" (internet izdanje), "Troje" (grupa autora, Samizdat) i "Ljubavna pisma Guglu" (Književna radionica Rašić). Članica je rok grupe Autopark. Bojan Marjanović (Užice, 1990), diplomirao je novinarstvo na FPN-u u Beogradu. Objavio knjige poezije "Politika, pornografija, poezija" i "Između dva rata" (obe knjige je izdala Književna radionica Rašić). Dobitnik je NIN-ove stipendije za roman u nastajanju za 2015. godine. Živi u Beogradu gde radi kao urednik u magazinu "Liceulice", a zajedno sa Tijanom Spasić uređuje književno-tribinski program "Razgovori u knjižari" (u organizaciji Doma omladine Beograda i knjižare Beopolis).

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.