Sazrevanje pre vremena: Čuvar vatre, debitantski roman Dejana Manojlovića (FOTO)
Foto: Promo

između uličnih demonstracija i istinske zaljubljenosti

Sazrevanje pre vremena: Čuvar vatre, debitantski roman Dejana Manojlovića (FOTO)

To je "izbrušen, elegantan, beskrajno uzbudljiv roman" autora koji je nepopravljivi idealista i večiti tihi buntovnik koji - smatra pisac Zorana Živkovića
Objavljeno: 11:44h

Promocija knjige "Čuvar vatre" Dejana Manojlovića, na kojoj su pored autora govorili prof. dr Zoran Živković i satiričar Voja Žanetić, održana je sinoć u Delfi kafeu u SKC-u. Odlomke iz romana čitala je glumica Vesna Stanković.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kafe je bio pun predstavnika autorove generacije (1978) koji su se očigledno identifikovali sa glavnim junacima romana, koji su prerano sazreli tokom devedesetih godina 20. veka i veoma dobro pamte to vreme.

foto: Promo

Radnja počinje ranih 1990-ih godina u Beogradu, gde je Nikolin brat osumnjičen za pripadnost grupi koja planira nasilno rušenje vlasti. U strahu od Službe bezbednosti, on napušta zemlju, a cela porodica postaje meta režima. Tri godine kasnije, Nikola uranja u talase građanskih protesta. Dok se bori za istinu i pravdu, utehu pokušava da nađe u muzici, druženju i tek započetoj romansi sa Jovanom koja ima drugačije poglede na svet oko sebe.

foto: Promo

Stvaranje Madredeuš tribjut benda i svakodnevno okupljanje sa prijateljima iz kraja na samoproglašenoj "slobodnoj teritoriji" kraj ušća Save u Dunav ipak neće biti dovoljni za njegov spokoj. Novodolazeći rat otvoriće sve pukotine odnosa sa Jovanom, a kada sazna istinu o pravim razlozima bratovljevog izgnanstva iz zemlje, Nikola će biti primoran da se sa najbližim prijateljima upusti u bespoštednu borbu za odbranu poslednjeg utočišta svoje slobode.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.