Ulična akademija: Intimne i strasne priče Lazara Ristovskog
Foto: Promo

biseri kratke proze

Ulična akademija: Intimne i strasne priče Lazara Ristovskog

- Moji likovi su misleći ljudi, bili oni mali, veliki ili srednji. Bez obzira na svoje obrazovanje ili zanimanje, oni misle, oni se ne stide da kažu ono šta misle. Oni govore u ime čitalaca koji ne pišu - kaže autor
Objavljeno: 15:53h

Događaje iz svakodnevnog života i sudbine "malih ljudi" prate u svakoj priči iznenađujući obrti, a dramatičnost radnje i uverljivost dijaloga ostvaruju se kroz osoben humor i ironiju.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ispripovedane u trećem licu, sve priče u ovoj zbirci objedinjuje svojevrsno melanholično raspoloženje i razumevanje psihologije njenih junaka, što neke priče svrstava u prave bisere kratke proze u savremenoj srpskoj književnosti.

foto: Promo

Pored autora na promociji su govorili urednik Dejan Mihailović i književni kritičar Marko Nedić.

- Lazar Ristovski je ostvaren čovek, pa je i ovo pripovedanje zbog toga zrelo. Knjiga je dobila ovaj naslov jer govori o akademiji života i ljudima koji su tu uličnu akademiju završili - rekao je urednik Dejan Mihailović.

Književni kritičar Marko Nedić je istakao da "Ulična akademija nudi provokativne priče iz života običnih ljudi našeg vremena, dobro izabrane i upečatljive likove. To je knjiga raznolikih priča o ljudima koji žive jednostavan život, i koji se u nekom trenutku nađu u situaciji koja im je naizgled nerešiva, ali se ipak na kraju izbore s njom na svoj način.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.