Urnebesni kliker - umetnost i politika beogradskog nadrealizma
Foto: Printscreen / slglasnik.com

Predstavljanje knjige

Urnebesni kliker - umetnost i politika beogradskog nadrealizma

Tekstovi knjige donose kritičko-analitičko osavremenjivanje interpretacije i kontekstualizacije beogradskog nadrealizma
Objavljeno: 14:23h

Predstavljanje knjige "Urnebesni kliker - umetnost i politika beogradskog nadrealizma", autora Dejana Sretenovića održaće se u Galeriji Artget, Kulturnog centra Beograda, u četvrtak 26. januara u 19 sati. Učesnici promocije su: dr Milanka Todić, dr Bojan Jović i autor.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Knjiga "Urnebesni kliker - umetnost i politika beogradskog nadrealizma" nastala je na osnovu autorovih recentnih istraživanja ovog kompleksnog fenomena, ali na novim teorijskim i metodološkim premisama u odnosu na postojeću literaturu.

Tekstovi knjige donose kritičko-analitičko osavremenjivanje interpretacije i kontekstualizacije beogradskog nadrealizma, zasnovano na reviziji, remapiranju, remećenju i međusobnom sučeljavanju mnogostrukih aspekata i činjenica koje tvore svet ove poslednje istorijske avangarde u Jugoslaviji.

foto: Printscreen / slglasnik.com

Dr Dejan Sretenović je istoričar i teoretičar umetnosti. Kustos je Centra za vizuelnu kulturu u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu. Njegova istraživanja obuhvataju prakse avangardne i savremene umetnosti, eksperimentalni film i odnos umetnosti i ideologije u jugoslovenskoj umetnosti 20. veka. Autor je vežeg broja knjiga i kustos više desetina izložbi u zemlji i inostranstvu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.