(Ne) pitaj me KAKO SAM!
Foto: Promo

književna nagrada

(Ne) pitaj me KAKO SAM!

- Knjiga Ivane Lukić satkana je od snažnih, strasnih i burnih emocija koje zbunjeni razum adolescenta pokušava da ukroti...
Objavljeno: 10:06h

Knjiga Ivane Lukić "(Ne)pitaj me kako sam", u izdanju Kreativnog centra iz Beograda, ovogodišnji je dobitnik književne nagrade "Politikinog Zabavnika" koja se dodeljuje za najbolje delo namenjeno mladima objavljeno u godini za nama.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Žiri u sastavu Jasna Vlajić - Popović (predsednik), Slobodan Giša Bogunović, Predrag J. Marković, Nebojša Bradić i Petar Milatović odluku je doneo većinom glasova.

foto: Promo

- Knjiga Ivane Lukić satkana je od snažnih, strasnih i burnih emocija koje zbunjeni razum adolescenta pokušava da ukroti. Taj glas dolazi iz niza anonimnosti ispovednih Ja. I to čini na jedan neuobičajeni, originalan način, jezikom koji je, poput same adolescencije, poseban i neponovljiv - britak, a nadasve zanimljiv i lep. To je poezija više nego proza, a nije ni poezija ni proza. Više je od toga, jer je spoj nespojivog. U slučaju Ivane Lukić, uspešan - navodi se u obrzloženju žirija. Nagrada (plaketa i novčani iznos) biće uručena 25. januara 2016. godine, na Dan "Politike".

(Espreso.co.rs / Politikin Zabavnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.