Kontrasti i SUROVA LEPOTA: Putopis iz UZBUDLJIVE I EGZOTIČNE Južne Amerike
Foto: Promo

Novo iz DERETE

Kontrasti i SUROVA LEPOTA: Putopis iz UZBUDLJIVE I EGZOTIČNE Južne Amerike

"Zeleni kontinent" šesta knjiga Sonje Lapatanov, baletske umetnice, svetskog putnika i putopisca, opisuje predele i zemlje koje je proputovala i koje su bile povod za umetničko oblikovanje utisaka, zapažanja i razmišljanja...
Objavljeno: 18:57h

Jedna priča kaže da su Venecijanca Marka Pola na samrti nagovarali da prizna da je sve što je o svom životu i o putovanjima pričao samo gomila bajki. On je odgovorio da nije ispričao ni polovinu od onoga što je video!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Tako ni Sonja Lapatanov, strastvena putnica, spisateljica i reporterka, koja pre nego što se lati elektronske tastature, zauzima stav da je dovoljno obići uzbudljiva i egzotična mesta i sve detaljno zabeležiti pa da to već bude dobar putopis. To ne bi moglo biti daleko od istine.

Pisanje putopisa sastoji se od putovanja i pisanja. Putovanja su lakši deo! Putopis je književno-naučna vrsta u kojoj putopisac nastoji da objektivno opiše krajeve kojima je putovao, ali i da iznosi subjektivne pojmove, komentare i misli.

foto: Promo

Zato trenutno nema boljeg putopisca od Sonje Lapatanov, čiji putopisi odstupaju od klasične forme, što ih čini neodoljivim za čitanje i bliskima srcu ma u kom vremenu da se čitaju. Iako vedri i naizgled laki, putopisi Sonje Lapatanov sadrže duboku životnu mudrost.

"Zeleni kontinent" je šesta knjiga Sonje Lapatanov, baletske umetnice, svetskog putnika i putopisca, kojoj su predeli i zemlje koje je proputovala bili povod za umetničko oblikovanje utisaka, zapažanja i razmišljanja o svemu što ju je kao autorku inspirisalo i zaokupilo na putovanju po Južnoj Americi, u periodu od 1996. do 2010. godine.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.