Ovo je PRVI ROMAN O URBANOM BEOGRADU! Više o njemu saznaćete PRVOG PETKA U FEBRUARU!
Foto: Promo

Došljaci

Ovo je PRVI ROMAN O URBANOM BEOGRADU! Više o njemu saznaćete PRVOG PETKA U FEBRUARU!

Roman "Došljaci" Milutina Uskokovića, odmah po objavljivanju 1910, pozdravljen je kao književni događaj, a srpska književnost je njime najzad dobila roman složenih društvenih odnosa unutar gradske sredine
Objavljeno: 20:29h

Dvadeset četvrto okupljanje Laguninog književnog kluba zakazano je za prvi petak u februaru (3. februar), kada će se, od 18 sati u knjižari Delfi u SKC-u, razgovarati o romanu "Došljaci" Milutina Uskokovića.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Odmah po objavljivanju 1910. godine, Uskokovićevi "Došljaci" pozdravljeni su kao književni događaj. Srpska književnost najzad je dobila roman složenih društvenih odnosa unutar gradske sredine - beogradski roman.

- Sit sam ovog Beograda, ovih krupnih i sitnih pasa koji se otimaju oko iste kosti - reči su nadarenog užičkog novinara i pisca Miloša Kremića, glavnog junaka "Došljaka". Ipak, on se u gradu snalazi bolje od Zorke, svoje znatno starije devojke i susetke iz dvospratnice u Banatskoj ulici, iako se ona mnogo pre njega doselila u Beograd. Zorka je prinuđena da balansira između majčinog spoja malograđanštine i patrijarhalne strogosti i Miloševe opterećenosti poreklom, egzistencijom i čaršijskim normama.

foto: Promo

Zahvaćen preobražajem iz varoši u grad, Beograd uvlači Zorku i Miloša, kao i sve svoje došljake, u bespoštednu borbu za opstanak, pokazujući se koliko otvorenim toliko i nemilosrdnim, odbacujući sve one koji prethodni život nisu ostavili za sobom i izrastajući u istinskog glavnog junaka ovog srpskog evergrin-romana. Roman "Došljaci" je na popustu od 30 odsto u svim knjižarama Delfi i Laguninom klubu čitalaca u Resavskoj 33 do 3. februara.

BONUS VIDEO: Espreso na promciji albuma benda Škrtice

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.