Moja borba 3. konačno u knjižarama! Šta čekate? (FOTO)
Foto: Promo / wikipedia / Soppakanuuna

prustovske reminiscencije

Moja borba 3. konačno u knjižarama! Šta čekate? (FOTO)

Do krajnjih granica ogoljavajući trivijalnost i rutinu, koje čine najveći deo svakodnevice, on žudi za istinom i punoćom egzistencije, i to po svaku cenu
Objavljeno: 14:56h

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Izdavačka kuća Booka je objavila treći tom monumentalnog šestotomnog serijala „Moja borba“ norveškog autora Karla Uvea Knausgora. U prustovskim reminiscencijama, ovaj autor bespoštedno govori o sebi, svom životu, ljudima iz svog okruženja, o svojoj prošlosti i sadašnjosti.

Vredelo je čekati: Legendarni Oasis na Exitu, a dolaze i 2 velike TEHNO ZVEZDE! (VIDEO)

O autoru Karl Uve Knausgor (Karl Ove Knausgård) rođen je 1968. u Oslu, a odrastao je na Trumeji i u Kristijansandu. Kao devetnaestogodišnjak pohađa Akademiju za umetničko pisanje u Hordalandu. U Bergenu je studirao istoriju umetnosti i književnosti. U periodu 1999‒2002. radi kao urednik književnog časopisa Vagant, u kojem, pored ostalog, piše eseje o Prustu i DeLilu. Knausgor je 1998. godine debitovao romanom ‚‚Van sveta‚" (Ute av verden), postigao veliki uspeh i postao prvi debitant koji je dobio prestižnu nagradu norveške kritike „Kritikerprisen“. Njegov sledeći roman ‚‚Vreme za sve‚" (En tid for alt) izlazi 2004, i nominovan je za nekoliko nagrada, između ostalih i „IMPAC Dublin Literary Award“.

foto: wikipedia / Popperipopp

Šestotomni autobiografski roman ‚‚Moja borba" (Min kamp) izlazi u periodu 2009‒2011, postiže veliki uspeh u Skandinaviji i u svetu, dobija nekoliko nagrada i nominacija. Samo u Norveškoj prodat je u 600.000 primeraka. Zbirku eseja ‚‚Amerika duše" (Sjælens Amerika) objavljuje 2013. godine. Njegova dela dosad su prevedena na više od dvadeset jezika, a osim pisanjem, Knausgor se bavi i izdavaštvom.

foto: promo
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.