Svedočanstvo pasioniranog skitača Beogradom: Reizdanje romana Logika reke, pruge i otpada Daniela Kovača u DKSG
Foto: Promo

alternativna istorija naše prestonice

Svedočanstvo pasioniranog skitača Beogradom: Reizdanje romana Logika reke, pruge i otpada Daniela Kovača u DKSG

To je jedan od onih romana prvenaca koji svom silinom najave dolazak jednog novog talenta na književnu scenu, a izgledaju kao delo iz već iskusnog i ozbiljnog pera
Objavljeno: 18:49h

U Klub - knjižari Magistrala Dom kulture "Studentski grad", u sredu 18. januar u 19.00 časova, biće održana promocija reizdanja prvog romana Daniela Kovača "Logika reke, pruge i otpada". O knjizi će, pored autora, govoriti urednici Kontrast izdavaštva Danilo Lučić i Vladimir Manigoda. Posle promocije biće održan i mini koncert benda Jesenji orkestar.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"Logika reke, pruge i otpada" je jedan od onih romana prvenaca koji istovremeno svom silinom najave dolazak jednog novog talenta na književnu scenu, a izgledaju kao delo iz već formiranog, iskusnog i ozbiljnog pera.

Maštovito pletući fabulu od alternativne istorije i istoriografije naše prestonice, portret Beograda koji je dao Daniel Kovač toplo je i emotivno, ali ne i popustiljvo svedočanstvo jednog pasioniranog skitača o pločnicima, parkovima, fasadama, zanatskim prodavničicama, trgovima i spomenicima. Svojevrsni priručnik za upotrebu grada.

foto: Promo

Tri glavna junaka, kao tri dobra duha velegrada, vinovnici su, ali i akteri, beogradske svakodnevice, koju nam autor modernom poetikom, kreativnim stilom, prosvetiteljski dobronamerno, otkriva kao dobro čuvanu legendu.

Kvalitet ove knjige i potencijal njenog autora brzo su prepoznati od strane čitalaca, ali i kritičke javnosti, pa je 2002. godine našao svoje mesto u najužem izboru za NIN-ovu nagradu.

foto: Promo

Daniel Kovač je rođen u Beogradu (1974), po struci je elektroinženjer. Gitarista je benda "Jarboli" od njegovog osnivanja, a u poslednje vreme vodi i svoj paralelni, folklorni, muzički projekat "Jesenji orkestar". Objavio je četiri romana, a pored književnosti i muzike, bavi se i vizuelnim umetnostima.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.