Lagunin književni klub: O romanu Ribari u knjižari Delfi SKC
Foto: Promo

razgovor o knjizi

Lagunin književni klub: O romanu Ribari u knjižari Delfi SKC

Pisac Čigozi Obioma ističe se kao jedan od najoriginalnijih novih glasova u savremenoj afričkoj književnosti
Objavljeno: 10:03h

Dvadeset treće okupljanje Laguninog književnog kluba, čija tema je roman nigerijskog pisca Čigozija Obiome "Ribari", održaće se danas u 18 sati u knjižari "Delfi" u Studentskom kulturnom centru. O knjizi će govoriti prevodilac Marko Mladenović i književni kritičar i pisac Mića Vujičić.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Radnja romana događa se sredinom devedesetih godina 20. veka. Devetogodišnji Bendžamin uživa u bezbrižnom detinjstvu rastući uz tri starija brata. Njegova porodica živi u Akureu, gradiću u Nigeriji i kada im se strogi otac odseli poslom u dalek grad, braća koriste njegovo produženo odsustvo da beže iz škole i idu na pecanje.

foto: Promo

Na zlokobnoj, zabranjenoj obližnjoj reci sreću opasnog gradskog ludaka koji uverava najstarijeg dečaka kako mu je suđeno da pogine od ruke jednog od braće. Taj neobični susret pokrenuće neslućeni sled događaja...

Ovim smelim romanom Čigozi Obioma se ističe kao jedan od najoriginalnijih novih glasova u savremenoj afričkoj književnosti dok njegova neustrašivost i odlučnost odiše majstorskim pripovedanjem njenog starijeg pokolenja. "Ribari" su se našli u najužem izboru za Bukerovu i Gardijanovu nagradu, a ovenčani su nagradom za nove glasove Fondova FT/Openhajmer.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.