Narodna biblioteka Srbije - Kuća nesagorivih reči (FOTO) (VIDEO)
Foto: Promo Facebook / nbsrb

Sećanja iz pepela

Narodna biblioteka Srbije - Kuća nesagorivih reči (FOTO) (VIDEO)

Nekadašnji upravnik nacionalne biblioteke Dejan Ristić, u monografiji posvećenoj toj instituciji, posebnu pažnju je posvetio stradanju nacionalnog bibliotečkog fonda u Prvom i Drugom svetskom ratu
Objavljeno: 21:03h

Knjiga istoričara Dejana Ristića "Kuća nesagorivih reči: Narodna biblioteka Srbije 1838–1941" predstavljena je na promociji koju je Narodna biblioteka organizovala u sadanji sa Filmskim novostima. Na promociji je prikazan i dokumentarnog filma "Sećanja iz pepela".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ristić, inače nekadašnji upravnik nacionalne biblioteke, u ovoj monografiji posebnu pažnju je posvetio delimičnom stradanju nacionalnog fonda u Prvom, kao i njegovom potpunom uništenju tokom Drugog svetskog rata.

Knjiga, namenjena kako stručnoj tako i najširoj javnosti, izazvala je veliko interesovanje i pre nego što je objavljena.

Dejan Ristić je istaknuti stručnjak u oblasti zaštite kulturne baštine, istoričar, prevodilac, arhivista i scenarista. Autor je većeg broja knjiga i više od 40 naučnih i stručnih radova. Dobitnik je više priznanja za doprinos kulturi i zaštiti kulturne baštine.

Filmske novosti su, na inicijativu direktora te institucije Vladimira Tomčića, producirale dokumentarni film "Sećanja iz pepela", za čiji je scenario poslužio rukopis Ristićeve knjige.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.