Šta spaja TESLU, SVEMIR i CSI forenziku? FESTIVAL NAUKE! (FOTO) (VIDEO)
Foto: promo

nauka

Šta spaja TESLU, SVEMIR i CSI forenziku? FESTIVAL NAUKE! (FOTO) (VIDEO)

Nauka iz sasvim drugog ugla
Objavljeno: 15:58h

Jubilarni deseti Festival nauke, koji se od 15. do 18. decembra održava na Beogradskom sajmu, za četiri dana, okupiće više od 600 naučnika i naučnih demonstratora koji će predstaviti 53 premijerne naučne postavke, 6 gostujućih trupa iz inostranstva i 62 naučne i obrazovne institucije iz Srbije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Slogan ovogodišnjeg Festivala nauke "Čista desetka" obećava najbolju naučnu zabavu do sada i to u halama 3 i 3a kao i spektakularne naučne šou programe u hali 11, posebnu zonu posvećenu Nikoli Tesli, Ekspertinejdžer zonu kao i Malu zonu.

foto: promo

Kroz interaktivne postavke pod nazivom Nauka bez prestanka u hali 3, posetioci Festivala nauke dobiće priliku da saznaju kako se dokazuje prisustvo bioloških tragova, otkrivaju falsifikati, detektuje droga i oprobaju se u pravom detektivskom poslu kao CSI istražitelji. Šta je dendrohronologija, šta je hrana budućnosti, i koja su to najopasnija mesta za život na svetu, da li su biljke zaista inteligentne, kako je to na svojoj koži osetiti razliku između ekvatorijalne, pustinjske i subpolarne klime, jesu samo neka od pitanja koja će svoj interaktivni odgovor dobiti na 10. Festivalu nauke. I to nije sve, erupcije vulkana, naizgled spontane promene boja, plamen koji gori ali ne sagoreva predmete, boje u fizičkoj hemiji, tardigrade, jedini poznati organizmi koje su preživele deset dana u svemiru, i još mnogo zanimljivog, iskustvenog i naučno-zabavnog.

foto: promo
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.