Uputstvo za upotrebu Miksera! Savamala na 5 dana postaje music-art distrikt! (FOTO)
Foto: Promo

kreće ludilooooo!

Uputstvo za upotrebu Miksera! Savamala na 5 dana postaje music-art distrikt! (FOTO)

Osmi Mikser festival, najveća regionalna smotra kreativnosti i inovacija, održava se od 8. do 12. juna na preko 40 lokacija u Savamali
Objavljeno: 18:33h

Slogan ovogodišnjeg festivala „Osetljivo društvo“ snažno je obojen temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva, društvene jednakosti, otvorenog dijaloga, mulikulturalnosti i efikasnijeg rešavanja konflikta. Ako ste žedni - budite brzi! Poklanjamo vam 100 piva na certu KKN, Artan Lili i Ničim Izazvan u Dorćol Platzu!

foto: Promo

Svečano otvaranje Mikser festivala 2016 zakazano je za sredu, 8. jun, ali festivalski program počinje već u utorak, 7. juna, u Mikser House-u, „Kafom sa naučnikom: Budućnost nauke“ u organizaciji istraživačke stanice Petnica i Miksera, a zatim i konferencijom "Budućnost Balkanske dizajn mreže“ u organizaciji Miksera, Hrvatskog dizajnerskog društva i Public Room-a iz Skoplja. Konferencija koja okuplja relevantne stručnjake iz područja dizajna i predstavnike relevantnih organizacija i institucija, počinje u utorak u 10 časova sa temom “Balkanski dizajn i regionalne saradnje”.

foto: Promo

Drugi dan BDN konferencije, 8. jun, je posvećen Mladim balkanskim dizajnerima, a održava se pod nazivom “Dizajn u praksi: Prednosti neformalnog obrazovanja”. Konferencija će se nastaviti predstavljanjem novog modela konkursa Young Balkan Designers, a privesti kraju u 20h otvarenjem izložbi radova mladih dizajnera i pobedničkih radova prvoga kruga konkursa Novo analogno. Omladina voli rejvove: Ko će to da gruva na Povetarcu?

foto: promo

Prvog dana Mikser festivala, 8. juna, u Mikser House-u započinje i trodnevna konferencija “Osetljivi grad” koja će ponuditi moguće pravce društvene,kulturne i ekonomske integracije izbeglica u evropsko društvo. Među govornicima prvog dana će se naći i globalni humanitarac Kilijan Klajnšmit (Austrija), Hans Fridrih Šoder, predstavnik UNHCR-a u Srbiji i ekonomski stručnjaci iz Evropskog instituta za istraživanja socijalnog preduzetništva koji ozdravljenje društva vide upravo u osnaživanju najosetljivijih grupa i njihovom udruživanju sa kreativnim sektorom.

foto: Promo

Balkan Design Expo u Mikser House-u, smotra najprogresivnijih proizvođača iz regiona i svojevrsna platforma za razmenu iskustva i uspostavljanje saradnje između proizvodnog sektora i dizajnera, će u sredu 8. juna ugostiti Nikolu Radeljkovića i Tomislava Knezovića koji će predtaviti brend “Prostoria”, kao i Saliha Teskeredžića i Zlatka Tanovića koji će prezentacijom i koktelom upoznati prisutne sa brendom “Gazzda”.

foto: Promo

Novi prostor Miksališta u Gavrila Principa 15 će ugostiti radionicu kolektiva “Stalker”, koja će započeti proces mapiranja događaja povezanih sa masovnim odlaskom istočnih izbeglica kroz Balkan, a koji će biti predstavljeni u okviru Bijenala Urbana 2016. godine u Veneciji. Repertoar filmskog programa u Španskoj kući kreiran je od strane Cinema City film festivala, a u sredu će publika imati priliku da pogleda dokumene filmove “Salam Neighbour” i “Abdul i Hamza”.

foto: Promo

U galeriji kolektiv će u sredu u 18 časova biti otvorena izložba “Njen krug” koja predstavlja istorijski osvrt na žensko stvaralaštvo u oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna, od početka XX veka do danas, a biće otvorena sve do kraja festivala, do 12. juna.

foto: Promo

Muzički program festivala na glavnom, Balkan Mala stejdžu, otvoriće Rambo Amadeus koji nastupa sa Beti Đorđević i misterioznom Rambitom Amadeus, kao i sastav Elemental. Ulaznice za koncert su dostupne na prodajnim mestima Gigs Tixa.

foto: Promo

Ženijalni stejdž u ulici Braće Krsmanović otvoriće energični plesni ritmovi grupe ZAA i kontroverzna reperka Mimi Mercedez. Koncerti na Ženijalnom stejdžu su besplatni. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.