Nikako nemojte zaobići DNEVNIK HODANJA slikarke Nine Todorović u Galeriji Kolarčeve zadužbine!
Foto: roman jević

obavezno je pogledajte

Nikako nemojte zaobići DNEVNIK HODANJA slikarke Nine Todorović u Galeriji Kolarčeve zadužbine!

Umetnica je šetajući gradom i fotografišući, napravila kolaž u kome su mape iz arhiva likovno uklapane uz digitalnu fotografiju

Objavljeno:

IZLOŽBA ZORANE JEVTIĆ: Portreti 2 rađeni su posebnom airbrush tehnikom!

U Galeriji Kolarčeve zadužbine, u toku je izložba ,,Dnevnik hodanja“ slikarke Nine Todorović. Izložba je podeljena u dva dela. Prvi deo čine digitalni kolaži štampani na akvarel papiru sa dodatnim intervencijama olokom i bojom.

Svaki rad ima 3 segmenta: fotografiju grada ili detalja, staru mapu Graca iz arhiva i crtež putanje šetnje.

Drugi deo čine fotografije na akvarel papiru, koje predstavljaju stare mape grada Graca i Štajerske oblasti.

Tokom jednomesečnog boravka u Gracu, umetnica je vodila dnevnik, dokumentovala zanimljive detalje grada putem digitalne fotografije, usput iscrtavajući mape svojih šetnji ulicama grada. Umetnica je šetajući gradom i fotografišući, napravila kolaž u kome su mape iz arhiva likovno uklapane uz digitalnu fotografiju. Potom je crteže šetnji preklopila preko digitalne fotografije tako stvorivši neraskidivu celinu.

foto: roman jević

Zanimljivu i sveobuhvatnu analizu i tumačenje umetnicinih izloženih radova sprovela je Maja Mikić Landratoške, istoričarka umetnosti.

Nina Todorović rođena je u Beogradu 1973.godine, diplomirala je 1999. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo, u klasi profesora Čedomira Vasića. Magistrirala je 2002. u klasi istog profesora, a doktorirala 2014. kod mentora dr Milete Prodanovića.

Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije-ULUS, sa statusom samostalnog umetnika.

Dobitnik je nekoliko domaćih i međunarodnih nagrada. Do sada je imala 43 samostalne izložbe a učestovavala je na preko 200 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Njeni radovi su izlagani u Belgiji, SAD, Rusiji, Mađarskoj, Makedinoji, Sloveniji, Italiji, Nemačkoj, Argentini, Austriji. Francuskoj...

Izložba traje do 9. decembra, tako da zainteresovana publika ima mogućnost još dva dana da poseti Kolarčevu galeriju i uveri se u kvalitet Nininih slika.

foto: roman jević

(Espreso.co.rs/Roman Jević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.