IZLOŽBA ZORANE JEVTIĆ: Portreti 2 rađeni su posebnom airbrush tehnikom!
Foto: Promo

m:eating

IZLOŽBA ZORANE JEVTIĆ: Portreti 2 rađeni su posebnom airbrush tehnikom!

Na slikama su ponovo njene bliske priajteljice i žene koje je inspirišu

Objavljeno:

Izložba slika rađenih „airbrush“ tehnikom, „Portreti 2“ Zorane Jevtić, biće otvorena u petak, 8. decembra u 19 časova u bar-restoranu M:eating (Vlajkovićeva 8, Beograd).

Ova produktivna umetnica nas poziva na novo druženje nakon jako uspešne izložbe slika prikazane u martu ove godine.

Autorka ovaj put ima svedeniji pristup: crno-bele slike sa krupnim kadrom na lice, rađene „airbrush“ tehnikom na najfinijem, pamučnom akvarel papiru.

foto: Promo

Zorana je polako i postepeno usavršavala ovu tehniku. Za to je bilo potrebno dosta vremena, strpljenja, mirna ruka i dobar plan rada, jer je malo prostora za grešku. Nanoseći tanak sloj boje na površinu alatkom koja kompresuje vazduh, postižu se neverovatni efekti: trodimenzionalnost i fotorealizam. To je umetnici omogućilo da kod svojih modela uhvati spontane trenutke, poglede, emocije...

foto: Promo

Na slikama su ponovo njene bliske prijateljice i žene koje je inspirišu, predstavljene na velikim formatima koji ostavljaju upečatljiv i neponovljiv utisak na posmatrača.

foto: Promo

Izložba će biti otvorena za posetioce do 15. decembra 2017.

Zorana Jevtić (Kraljevo, 1983.) diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2007. godine na odseku primenjene grafike i time stekla zvanje diplomiranog fotografa. Već više od 10 godina aktivno radi kao fotoreporter i sarađuje sa brojnim magazinima u zemlji i inostranstvu. Svoje slobodno vreme provodi u crtanju i slikanju, koje su njena velika strast pored fotografije. Izlagala je radove na više od trideset grupnih i četiri samostalne izložbe. Živi i radi u Beogradu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.