SKANDAL U NARODNOM POZORIŠTU: Zabranjena izlozba Tijane Grujić - slike već postavljene, javnost obaveštena, a onda SVE OTKAZALI!
Foto: Promo

sramota

SKANDAL U NARODNOM POZORIŠTU: Zabranjena izlozba Tijane Grujić - slike već postavljene, javnost obaveštena, a onda SVE OTKAZALI!

Izložba je iznenada otkazana

Objavljeno:

Najavljeno otvaranje izložbe Tijane Grujić, zakazano za 26. novembar, nedelju u 20 časova, u Klubu Narodnog pozorišta, neće se desiti, iako je već urađena postavka slika, javnost obaveštena, zvanice pozvane.

Izložba je iznenada otkazana, a obrazloženje uprave Kluba Narodnog pozorišta Srbije stiglo je telefonskim putem kasno u noć, u subotu 25. novembra, nakon postavke slika. Autorki Tijani Grujić je saopšteno, verovali ili ne, da "slike sadrže eksplicitne erotske sadržaje", te da kao takve ne mogu biti izložene prema ranijem dogovoru.

foto: Promo

Akademska slikarka i profesorka iz Bečeja, autorka slika i izložbe, Tijana Grujić, kako kaže, zaprepašćena je metodama i načinom rada sa kojim se sreće, ističući da je mesec dana pred izložbu, uprava Kluba Narodnog pozorišta Srbije bila upoznata, kako sa njenom biografijom, tako i sa njenim slikama.

foto: Promo

- Stvar je skandalozno odvratna, ali kod nas u Srbiji je izgleda sve moguće. Pozivam sve na svečano zatvaranje izložbe u 17h danas - kaže autorka izložbe.

Namera Tijane Grujić je bila da izložbom u Klubu Narodnog pozorišta Srbije u Beogradu zaokruži uspešan ciklus svojih izložbi koje su održane pre Beograda u Njujorku, Parizu i Kanu, gde je između ostalih, slike Tijane Grujić izlagala na svojoj izložbi i Marina Pikaso, unuka slavnog Pabla Pikasa.

foto: Promo

O budućem datumu i mestu održavanja izložbe, javnost i mediji će biti obavešteni blagovremeno, a autorka posebno izražava zahvalnost medijima, partnerima i prijateljima koji je podržavaju.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.