To može biti samo Dejvid Linč! 56 crno-belih fotografija zbog kojih ćete potrčati u DKC!
Foto: roman jević

Male Priče u DKCu

To može biti samo Dejvid Linč! 56 crno-belih fotografija zbog kojih ćete potrčati u DKC!

Ako već gledate nove epizode serije ‚‚Twin peaks", bila bi šteta propustiti priliku i zaobići ovakvu izložbu

Objavljeno: 14:22h

Morate videti Plivačice! Otvorena izložba slika slikarke Ivane Živić! (FOTO)

,,Male priče“, izložba fotografija američkog reditelja i vizualnog umetnika Dejvida Linča (David Lynch) otvorena je u petak uveče u 20 časova u Kulturnom centru Beograda.

Kako galeristi naglašavaju, pedeset šest crno-belih fotografija izloženo je, ekskluzivno po autorovoj želji, u tri galerijske prostorije KCB-a.

Veliki broj posetilaca je pristizao iz minuta u minut, radoznalih da vide radove slavnog američkog umetnika. I mora se priznati da je Beograd to veče podsećao na onaj nekadašnji Beograd iz 80ih, ,,balkanski Njujork“, u kome je kultura predstavljala ,,ono bez čega se ne može“. Ovako veliki broj posetilaca, svih generacija, svedoči da se želja za kulturom građana Srbije ipak nije ugasila.

foto: Diana Popović

Na samim fotografijama, kao i u Linčovim filmovima, dominira misteriozna atmosfera, na njima se prepliću san i java, kao i strah. Ljudske siluete, glave, senke, insekti, pusta polja ili usamljene obale, nadrealne situacije u kojima više nisi siguran šta je san i onostrano, to je ono što inspririše, a uz kombinaciju sa maštom samog posmatrača, svako će ponaosob drugačije doživeti ove male priče.

foto: Diana Popović

Ako već gledate nove epizode serije ‚‚Twin peaks", bila bi šteta propustiti priliku i zaobići ovakvu izložbu.

Kustosi izložbe ,,Male priče“ su Patris Forest, Žan-Lik Monteroso i Pjer Pasebon iz Pariza; Miroslav Karić i Vesna Danilović iz Beograda. Izložbu su producirale Evropska kuća fotografije (Pariz) i Galerija Item (Pariz). Organizaciju izložbe su pomogli Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda. Izložba će biti otvorena do 30. septemba.

foto: Diana Popović

(Roman Jević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.